Hlavní obsah

Jágr nejspíš přijde v Omsku o dalšího trenéra, končí i Fleming

OMSK

U hokejistů Avangardu Omsk zřejmě skončí další trenér. Po zářijovém odvolání Sergeje Gersonského nevydržel u týmu, jehož hvězdou je český útočník Jaromír Jágr, do konce sezóny ani Kanaďan Wayne Fleming. Ten dokonce podle serveru gazeta.ru po rozhodnutí generálního manažera Anatolije Bardina už nevedl mužstvo ani v závěru čtvrtečního utkání Kontinentální ligy proti Čechovu.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

Zpráva o odvolání osmapadesátiletého Fleminga, který v trenérské kariéře prošel několika kluby NHL, zatím není oficiální, to se podle zdrojů gazety.ru dá očekávat nejdříve v neděli. Mužstvo, které by měl údajně opustit i český útočník Pavel Rosa, zatím povede pětatřicetiletý asistent Igor Nikitin.

Ten už koučoval hráče Avangardu v třetí třetině a v prodloužení čtvrtečního zápasu s Čechovem. Po druhé třetině, kdy Omsk s outsiderem doma prohrával 0:1, totiž Bardin přímo v šatně Fleminga informoval o okamžité změně na střídačce. Fleming poté halu opustil, takže už neviděl, jak tým došel k vítězství 2:1.

Vedení Omsku, které v KHL pomýšlí na mistrovský titul, nebylo s Flemingovými výsledky spokojeno. Mužstvo pod jeho vedením klesalo v tabulce, na počátku ledna dokonce zaostávalo za elitní osmičkou, která má v úvodním kole play off výhodu případného rozhodujícího zápasu doma, o deset bodů. Kouče, jenž patřil do trenérského týmu Kanady při triumfech na ZOH 2002 v Salt Lake City a na Světovém poháru o dva roky později, už nezachránila ani série tří vítězství po samostatných nájezdech.

Reklama

Související témata: