Hlavní obsah

Jágr: To Bůh zařídil, abych hrál v Omsku

OMSK

Byla to boží vůle, myslí si s odstupem času Jaromír Jágr o svém odchodu z NHL a novém angažmá v ruském týmu Avangard Omsk. "Vše na tomto světě se děje z boží vůle. Když pracuješ na 100 procent, osud tě pak odmění. To se přece neustále potvrzuje," prohlásil silně věřící hokejový útočník v rozhovoru pro ruský deník Sovětskij Sport.

Článek

Podle Jágra celou tu situaci ohledně jeho předčasného konce v NHL určil osud. "Stačí se na to podívat. Když jsem hrál za Rangers, měl jsem šikovný kontrakt, kde stačilo splnit jednu z podmínek, aby se smlouva automaticky prodloužila i na tuto sezónu. Stačilo v roce 2006 vyhrát produktivitu, být nejlepším střelcem, nebo získat Hart Trophy pro nejlepšího hráče," vysvětloval Jágr.

"Jenže všechno jsem ztratil v jediném zápase, když San Jose přehrálo Anaheim! V produktivitě mě na poslední chvíli předstihl Joe Thornton a mezi střelci jeho spoluhráč Jonathan Cheechoo, který tehdy zaznamenal hattrick. A Hart Trophy byl nakonec oceněn také Thornton...," připomínal český hokejista běh událostí.

Druhou šanci na prodloužení kontraktu měl Jágr v předcházející sezóně NHL. "Bylo třeba získat alespoň 80 kanadských bodů v základní části. "Posledních 15 let pro mne tahle hranice nebyla problém, vypadalo to jednoduše... Jenže jsem to přesto nedokázal. Tak vidíte - bůh chtěl, abych hrál za Avangard," dodal Jágr na závěr.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.