Hlavní obsah

Jágra rozzlobil nezdar Omsku tak, až byl vyloučen

MOSKVA

Ani gól a přihrávka Jaromíra Jágra nezabránily porážce hokejistů Omsku v úterním utkání Kontinentální ligy na ledě Nižného Novgorodu, který rozhodl o svém vítězství 3:2 čtyřicet sekund před závěrečnou sirénou.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

Česká hvězda neúspěch Avangardu těžko nesla a pustila se do rozhodčích, kteří Jágrovi udělili desetiminutový osobní trest za nesportovní chování. Nejproduktivnější hráč týmu tak chyběl při závěrečné power play, kdy se hosté po odvolání Adama Svobody z branky marně snažili o vyrovnání.

Kvůli stejnému prohřešku jako Jágr nedohrál zápas ani Jakub Klepiš, pro kterého skončilo utkání ještě mnohem dříve. Český útočník se obořil na rozhodčí v 27. minutě a dostal trest na pět minut a do konce zápasu. Dlouhé oslabení přežil Omsk bez úhony.

Torpedo vyhrálo první třetinu 2:0, ale Omsku se povedlo za Jágrova velkého přispění ve druhé části vyrovnat. V 23. minutě český útočník přihrál na gól Vjačeslavu Belovovi a v 37. minutě sám svou 23. brankou v sezoně vyrovnal v přesilové hře pěti proti třem.

Když už se zdálo, že utkání směřuje k prodloužení, rozhodl Jurij Bucajev po asistenci Pavla Brendla. Český útočník Torpeda dostal v těchto dnech podle klubového webu od kouče Vladimíra Růžičky pozvánku do reprezentace, kterou čekají únorové LG Hockey Games ve Stockholmu.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Togliatti 2:0, Nižnij Novgorod - Omsk 3:2 (Brendl 0+1 - Jágr 1+1).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články