Hlavní obsah

Růžičku oslovil Omsk, ale kouč chce dokončit práci u Slavie

Trenéra české hokejové reprezentace a mistrovské Slavie Praha oslovil s nabídkou na angažmá ruský tým Avangard Omsk. Hlavní hvězdou mužstva Kontinentální ligy je český útočník Jaromír Jágr a vedení klubu by i proto rádo mělo od příští sezóny na lavičce českého kouče. Růžička ale podle ruského listu Sport-Express nabídku odmítl, protože chce pokračovat u své práci ve Slavii.

Článek

"Omsk přišel s konkrétní nabídkou a podrobnými plány na příští sezónu. Ale to ještě neznamená, že se stanu novým trenérem klubu. Pracuji ve Slavii, kde mám smlouvu ještě na příští rok a chci ji dodržet," prohlásil Růžička, jenž je v pražském klubu i generálním manažerem.

Navíc se chce také soustředit na práci u národního týmu, který kromě letošního mistrovství světa ve Švýcarsku čeká především olympiáda ve Vancouveru příští rok. A to je pro Růžičku velké lákadlo. "Chci být u akce takového významu. A pokud bych odešel pracovat do Ruska, tak bych se reprezentaci nemohl věnovat. Nicméně nabídka Avangardu byla ve všech směrech zajímavá," ocenil Růžička lukrativní nabídku ruských bossů.

Ačkoliv v současné chvíli má o svém dalším působení jasno, nevylučuje, že by se mohla situace časem změnit. "Nikdo neví, jak se do léta změní situace v českém hokeji nebo české ekonomice," dodal Růžička na závěr.

Klub v minulosti oslovil Říhu, má zálusk i na Lenera

Omsk se však plánů na angažování českého kouče nevzdává, v hledáčku je údajně i Slavomír Lener, současný trenér švédského Linköpingu. A když se Omsk rozloučil s trenérem Gersonským, klub prý oslovil i Miloše Říhu z konkurenčního Spartaku Moskva. Ten dal nakonec přednost setrvání v Moskvě a Avangard angažoval kanadského kouče Wayna Fleminga.

Reklama

Související témata: