Hlavní obsah

Leipsic po konci ve Washingtonu našel práci v KHL, míří do CSKA

Kontroverzní hokejista Brendan Leipsic našel po nedobrovolném odchodu z Washingtonu uplatnění v Evropě. Šestadvacetiletý kanadský útočník, jehož se Capitals v květnu zbavili kvůli znevažujícím a vulgárním komentářům na instagramu, se dohodl na jednoleté smlouvě se slavným CSKA Moskva. Klub potvrdil jeho příchod na webu.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Vedení vítěze Stanley Cupu z roku 2018 ztratilo s Leipsicem trpělivost poté, co se na veřejnost dostaly jeho pohrdlivé komentáře na adresu manželky útočníka Vancouveru Tannera Pearsona a přítelkyně kapitána Edmontonu Connora McDavida. Posměšně se rodák z Winnipegu v chatu navíc vyjadřoval také o dvojici spoluhráčů.

Capitals ho záhy umístili na listinu volných hráčů. A Leipsic se za své chování omluvil. "Zavazuji se k tomu, že se z toho poučím a stanu se lepším člověkem. Vyhradím si čas na to, abych si promyslel, jak se smysluplně posunu dál. Je mi to opravdu hrozně líto," kál se.

Leipsic, jenž od draftu v roce 2012 vystřídal v NHL šest klubů, měl ve Washingtonu roční smlouvu na 700.000 dolarů do konce této sezony. Za Capitals dal v 61 zápasech tři góly a připsal si osm asistencí. Celkem ve slavné lize odehrál 187 utkání s bilancí 59 bodů (16+43).

Do aféry byl zapleten i Leipsicův mladší bratr Jeremy, jenž kvůli tomu skončil v univerzitním týmu Manitoba Bisons, a Jack Rodewald z Floridy Panthers. Ten v této sezoně hrál na farmě v AHL.

Reklama

Související témata: