Hlavní obsah

Na Utkání hvězd KHL v Minsku má dorazit i Gretzky

MINSK

Po loňské premiéře exhibičního Utkání hvězd Kontinentální hokejové ligy na Rudém náměstí se v sobotu proti sobě opět postaví výběry slavného ruského útočníka Alexeje Jašina a české hvězdy Jaromíra Jágra. Hrát se bude v nové hale v Minsku pro 15 tisíc diváků, která bude zápasem slavnostně otevřena, byť v ní domácí Dinamo stihlo odehrát již tři utkání KHL. Na pozvání kouče Petrohradu Barryho Smithe by prý měl na zápas dorazit i legendární Wayne Gretzky.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Wayne Gretzky

Článek

Český hokej bude mít v týmu "zbytku světa", vedeného kapitánem Jágrem, celkem pět zástupců. Vedle hvězdy Omsku dostali pozvánku obránce Karel Rachůnek s útočníkem Jiřím Hudlerem z Dynama Moskva, další forvard Josef Vašíček z Jaroslavle a na lavičku se vedle Smithe postaví kouč Miloš Říha ze Spartaku Moskva. Dalším členem trenérského triumvirátu je Fin Kari Heikkilä.

Díky kouči Smithovi z Petrohradu by mohla zápas ozdobit přítomnost Gretzkého, největší hvězdy historie světového hokeje. "S Waynem jsem před pár dny mluvil, těsně před jeho narozeninami (26. ledna). Plánuje přijet do Minsku, kde bych se s ním také rád potkal," řekl Smith ruským médiím.

V zahajovací sestavě Jágrova týmu, určené fanoušky, nastoupí v brance Karri Rämö z Omsku. V obraně před ním se objeví vítěz hlasování švédský obránce Kevin Dallman z Barysu Astana a Lotyš Sandis Ozolinš z Dinama Riga. Do útoku se postaví Ozolinšův spoluhráč Slovák Marcel Hossa, který Jágrovu týmu loni pomohl k vítězství 7:6 hattrickem včetně vítězného gólu, jeho krajan Branko Radivojevič ze Spartaku Moskva a Švéd Mattias Weinhandl z moskevského Dynama.

V zahajovací pětici Jašinova výběru by měl branku hájit Georgij Gelašvili z Jaroslavle. V obraně vedle ostříleného Sergeje Zubova z Petrohradu nastoupí Ilja Nikulin z Kazaně. Hvězdný útok vytvoří Alexej Morozov z Kazaně, Alexandr Radulov z Ufy a Maxim Sušinskij z Petrohradu.

Zápas začíná ve 14:30 SEČ. Přímým přenosem ho vysílá Nova Sport.

Nominace na Utkání hvězd KHL:
Výběr Alexeje Jašina:
Brankáři: Georgij Gelašvili (Jaroslavl), Andrej Mezin (Dinamo Minsk),
obránci: Sergej Zubov (Petrohrad), Ilja Nikulin (Kazaň), Dmitrij Kalinin (Ufa), Anton Babčuk (Omsk), Konstantin Kornějev (CSKA Moskva), Vitalij Aťjušov (Magnitogorsk),
útočníci: Alexej Jašin (Petrohrad), Alexej Mozorov (Kazaň), Alexandr Radulov (Ufa), Maxim Sušinskij (Petrohrad), Danis Zaripov (Kazaň), Sergej Fjodorov (Magnitogorsk), Sergej Mozjakin (Atlant Mytišči), Alexej Těreščenko (Kazaň), Sergej Zinovjev (Ufa), Denis Paršin (CSKA Moskva).
Trenéři: Vjačeslav Bykov, Igor Zacharkin a Andrej Chomutov.
Výběr Jaromíra Jágra:
Brankáři: Karri Rämö (Omsk), Michael Garnett (Balašicha),
obránci: Kevin Dallman (Barys Astana), Sandis Ozolinš (Dinamo Riga), Lasse Kukkonen (Omsk), Martin Štrbák (Balašicha), Karel Rachůnek (Dynamo Moskva),
útočníci: Jaromír Jágr (Omsk), Marcel Hossa (Dinamo Riga), Mattias Weinhandl (Dynamo Moskva), Branko Radivojevič (Spartak Moskva), Patrik Thoresen (Ufa), Josef Vašíček (Jaroslavl), Chris Simon (Viťaz Čechov), Jiří Hudler (Dynamo Moskva), Ville Peltonen, Geoff Platt (oba CSKA Moskva), Jozef Stümpel (Barys Astana).
Trenéři: Barry Smith, Kari Heikkilä a Miloš Říha.

Reklama