Hlavní obsah

Magnitogorsk - Soči 6:0Nestrašil dal v KHL dva góly, Will inkasoval sekundu před koncem

Aktualizováno

Andrej Nestrašil vstřelil dva góly a pomohl hokejistům Magnitogorsku v Kontinentální lize k vysokému vítězství 6:0 nad Soči. Český útočník v obou případech využil přesilovou hru a Metallurg vyhrál i druhý zápas v novém ročníku. Brankáře Čeljabinsku Romana Willa dělila při debutu v KHL jediná sekunda od čistého konta.

Foto: Profimedia.cz

Andrej Nestrašil se postaral o dva góly svého týmu

Článek

Vítězný gól dal Nestrašil v 9. minutě střelou z kruhu pro vhazování, kde ho hostující zadáci nechali volného. Další přesilovku pak v druhé třetině využil z podobné pozice už po 13 sekundách.

Will zastavil v utkání s Kunlunem 17 střel čínského celku a vychytal Čeljabinsku vítězství 3:1. Gól dostal až v čase 59:59, kdy ho při hře šesti proti čtyřem překonal tečovanou střelou Ivan Nikolišin. Bývalý liberecký brankář Will se do KHL vydal po roce stráveném ve švédském Rögle, na kontě má i jeden zápas v NHL za Colorado.

Viťaz Podolsk dokázal v Nižněkamsku dotáhnout tříbrankovou ztrátu, kterou nabral v první třetině, ale domácí tým pak zachránil výhru gólem Alexandra Kučerjavenka minutu a deset sekund před koncem.

Výsledky KHL:
Magnitogorsk - HK Soči 6:0 (Nestrašil 2+0)
Čeljabinsk - Kunlun Red Star 3:1
Nižněkamsk - Viťaz Podolsk 4:3
Kazaň - Petrohrad 3:2 v prodl.

Reklama

Související témata: