Hlavní obsah

Novosibirsk - Dynamo 2:4Jaškin se podruhé v KHL blýskl hattrickem

Aktualizováno

Český útočník Dmitrij Jaškin se v Kontinentální hokejové lize blýskl hattrickem a zařídil vítězství Dynama Moskva v Novosibirsku 4:2. Nejlepší střelec základní části uplynulého ročníku skóroval v přesilovce, v oslabení a do prázdné branky. Jaškin už dal v nové sezoně pět gólů, nastřílel je v posledních čtyřech zápasech a mezi kanonýry se zařadil na třetí místo za šestigólové konkurenty Teemua Hartikainena z Ufy a Antona Burdasova z Petrohradu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český reprezentant Dmitrij Jaškin.

Článek

Jaškin nejprve na konci první třetiny zvýšil na 2:0 při početní výhodě soupeře, kterou znehodnotil chybnou rozehrávkou brankář Harri Sateri. Sibir ve druhé části vyrovnal, ale v 52. minutě Jaškin zakončil gólovou střelou přesilovkovou kombinaci. Dvě sekundy před koncem pak završil skóre, poté co při hře domácích bez gólmana dorazil do sítě puk, který se předtím po střele přes celé hřiště odrazil od zadního mantinelu před branku.

V KHL Jaškin, nejužitečnější hráč základní části předchozí sezony, zaznamenal hattrick podruhé. V minulé sezoně dal tři góly v únorovém utkání proti Dinamu Riga při výhře 7:6 v prodloužení.

Po šesti porážkách se dočkali v nové sezoně KHL prvního vítězství hokejisté Chabarovsku. I při absenci zraněného českého obránce Michala Jordána a dalších tří hráčů Amur zdolal Dinamo Riga 2:1. Hosté snížili v 56. minutě zásluhou Morgana Ellise, u jehož branky si připsal asistenci obránce Ondřej Vitásek.

Kromě Jordána chyběl v sestavě Chabarovsku i brankář Marek Langhamer, který zůstal na střídačce. Amur se díky výhře odlepil ode dna Východní konference, kam klesl Kunlun a je posledním týmem, jenž dosud nebodoval.

ode dna Východní konference, kam klesl Kunlun a je posledním týmem, jenž dosud nebodoval.

Výsledky zápasů KHL:
Chabarovsk - Dinamo Riga 2:1 (za hosty Vitásek 0+1)
Novosibirsk - Dynamo Moskva 2:4 (Jaškin 3+0)

Reklama