Hlavní obsah

Dynamo - Čeljabinsk 2:4Sedlák s Hykou řídili výhru Čeljabinsku nad Dynamem

Čeští útočníci Lukáš Sedlák a Tomáš Hyka s brankářem Romanem Willem byli strůjci vítězství hokejistů Čeljabinsku v utkání KHL na ledě Dynama Moskva. Sedlák čtvrtým gólem v sezoně otevřel v přesilovce skóre zápasu a pak přidal ještě dvě asistence, tu první u Hykovy branky na 2:0 rovněž v početní převaze.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Hyka přispěl k výhře Čeljabinsku jednou brankou

Článek

Hosté sice o vedení přišli, ale v úvodu poslední třetiny jen 48 sekund po vyrovnávacím gólu znovu se Sedlákovým přispěním si ho vzali zpět a vzápětí triumf zpečetili. Will k výhře přispěl 39 zákroky.

Čtyřikrát jej prověřil i nejproduktivnější Čech v soutěži Dmitrij Jaškin, ale autor osmi gólů v sezoně vyšel tentokrát naprázdno a Dynamo po sérii šesti vítězství prohrálo podruhé za sebou.

Trefili se i Radil s Hanzlem

Gólově se prosadili i Lukáš Radil s Robinem Hanzlem ze Spartaku Moskva, na výhru v derby s CSKA to ale nestačilo. Hosté zvítězili 5:4 a ujali se vedení v Západní konferenci. Po Hanzlově trefě vedl Spartak už 2:0, ale na konci druhé třetiny už domácí prohrávali.

Pouhých sedm sekund po začátku poslední části Radil čtvrtým gólem v sezoně vyrovnal, ale zápas rozhodl pro CSKA kanadský útočník Brendan Leipsic, který se v utkání trefil podruhé.

Výsledky KHL:
Dinamo Riga - Dinamo Minsk 4:3 po sam. nájezdech
Čerepovec - Jokerit Helsinky 2:5
Jaroslavl - Kazaň 4:3
Dynamo Moskva - Čeljabinsk 2:4 (za hosty Sedlák 1+2, Hyka 1+0)
Omsk - Viťaz Podolsk 1:2 po sam. nájezdech
Spartak Moskva - CSKA Moskva 4:5 (za domácí Radil a Hanzl oba 1+0)

Reklama

Související témata: