Hlavní obsah

Nižněkamsk - Chabarovsk 1:3Jeřábek a Hynek Zohorna prvními góly v KHL pomohli k výhrám

Moskva
Aktualizováno

Obránce Jakub Jeřábek a útočník Hynek Zohorna se poprvé v sezoně Kontinentální hokejové ligy prosadili střelecky a pomohli svým týmům Podolsku a Chabarovsku k výhrám. Naopak k vítězství nestačila Magnitogorsku branka Andreje Nestrašila ani Dynamu Moskva trefa nejlepšího českého kanonýra v soutěži Dmitrije Jaškina.

Článek

Reprezentační bek Jeřábek se představil v sestavě Viťazu po více než měsíci a hned si připsal první branku od února. K vítězství 3:0 v Čerepovci přispěl ve 30. minutě gólovou střelou z pravé strany z ostrého úhlu.

Dlouhý střelecký půst ukončil také další hráč nominovaný na turnaj Karjala Hynek Zohorna. Na začátku třetí třetiny tečoval ve vzduchu střelu obránce Nikity Alexandrova a pečetil na 3:1 vítězství Chabarovsku v Nižněkamsku. U gólu si připsal asistenci i jeho starší bratr Tomáš. Sedmatřiceti zákroky se na ukončení třízápasové série porážek podílel brankář Marek Langhamer.

Z výhry se mohl radovat také gólman Roman Will, jehož Čeljabinsk zvítězil jasně 5:1 nad Dinamem Riga. Naopak Šimon Hrubec v brance Kunlunu musel skousnout těsnou prohru 1:2 v Nur-Sultanu.

Podvanácté v sezoně se zapsal mezi střelce nejužitečnější hráč minulého ročníku KHL Jaškin a dotáhl se na nejlepší kanonýry soutěže Alexeje Makejeva z Jekatěrinburgu a Teemu Hartikainena z Ufy. Dynamo Moskva ale v Jaroslavli neudrželo dvougólové vedení a prohrálo 2:3. Nestrašil byl jediným střelcem Magnitogorsku při domácí porážce 1:4 s Ufou.

Výsledky KHL:
Barys Nur-Sultan - Kunlun Red Star 2:1
Čeljabinsk - Dinamo Riga 5:1
Magnitogorsk - Ufa 1:4 (za domácí Nestrašil 1+0)
Čerepovec - Viťaz Podolsk 0:3 (Jeřábek 1+0)
Kazaň - Novosibirsk 5:3
Nižněkamsk - Chabarovsk 1:3 (za hosty H. Zohorna 1+0, T. Zohorna 0+1)
Nižnij Novgorod - Dinamo Minsk 6:3
Jaroslavl - Dynamo Moskva 3:2 (za hosty Jaškin 1+0)

Reklama