Hlavní obsah

Dynamo - CSKA 4:3Jaškin dvěma góly pomohl porazit lídra KHL

Moskva
Aktualizováno

Dmitrij Jaškin byl v Kontinentální hokejové lize se dvěma góly strůjcem vítězství Dynama v moskevském derby s CSKA 4:3. Nejproduktivnější Čech v soutěži je nyní se 14 brankami druhý mezi kanonýry soutěže o jednu za Alexejem Makejevem z Jekatěrinburgu, který se blýskl hattrickem při výhře 7:2 nad Dinamem Riga.

Článek

Jaškin otevřel skóre pohotovou dorážkou střely odražené od tyče a v úvodu poslední třetiny zvýšil po přihrávce zpoza branky znovu z bezprostřední blízkosti na 4:1. Domácí se o výsledek ještě strachovali, ale aktuální lídr soutěže na vyrovnání nedosáhl.

Tomáš Zohorna rozhodl v prodloužení o výhře Chabarovsku na ledě Nižného Novgorodu 4:3. S bratrem Hynkem předtím v úvodu třetí třetiny asistencemi u gólu Jurije Sergejenka přiblížili hosty k výhře už v normální hrací době, ale soupeř 62 sekund před koncem v oslabení vyrovnal. V polovině čtvrté nastavené minuty Tomáš Zohorna uplatnil důraz, dotlačil puk do sítě a připsal si čtvrtý gól v sezoně.

Do statistik se zapsal také Lukáš Radil, který asistencí přispěl k výhře Spartaku Moskva 2:1 v prodloužení nad Omskem. Třicetiletému útočníkovi patří mezi českými hráči třetí místo v produktivitě se 14 body (11+3). Před ním je Tomáš Hyka (5+11), který se při porážce Čeljabinsku 1:4 na ledě Magnitogorsku tentokrát neprosadil. Jaškin vévodí českým hokejistům v KHL s 18 body a celkově je desátý.

Výsledky KHL:
Ufa - Kunlun Red Star 3:2 v prodl.
Jekatěrinburg - Dinamo Riga 7:2
Magnitogorsk - Čeljabinsk 4:1
Čerepovec - Jokerit Helsinky 5:2
HK Soči - Viťaz Podolsk 3:4 v prodl.
Jaroslavl - Dinamo Minsk 4:1
Nižněkamsk - Novosibirsk 1:3
Nižnij Novgorod - Chabarovsk 3:4 v prodl. (za hosty T. Zohorna 1+1, H. Zohorna 0+1)
Spartak Moskva - Omsk 2:1 v prodl. (za domácí Radil 0+1)
Dynamo Moskva - CSKA Moskva 4:3 (za domácí Jaškin 2+0)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články