Hlavní obsah

Červenkův gól pomohl Omsku k osmému vítězství za sebou

MOSKVA

Hokejisté Omsku vyhráli v Kontinentální lize poosmé za sebou a udrželi si první místo v pořadí celé soutěže. V Novokuzněcku zvítězili 3:2 v prodloužení a opět jim k tomu pomohly české opory. Nejproduktivnější Čech v tomto ligovém ročníku Roman Červenka skóroval po přihrávce Jaromíra Jágra. Jakub Klepiš přihrál v prodloužení na gól, díky němuž Ufa porazila Atlant Mytišči 4:3.

Foto: www.hawk.ru

Roman Červenka v dresu Omsku

Článek

Červenka využil 18 sekund před koncem druhé třetiny přesilovou hru a vyrovnal na 1:1. V sezoně už má na kontě 24 branek a spolu se Sergejem Mozjakinem z Mytišči a Patrickem Thoresenem z Ufy vede tabulku střelců. V poslední minutě prodloužení pak zajistil Avangardu další vítězství Alexandr Pěrežogin.

Jiří Novotný z Barysu Astana si v utkání na ledě Novosibirsku připsal dva kanadské body a jeho gól, který vstřelil v 34. minutě po přihrávce krajana Lukáše Kašpara, byl vítězný. Hosté vyhráli 3:1.

Bilanci 1+1 měl i Jan Bulis z Mytišči, Atlant však v Ufě nakonec prohrál 3:4 v prodloužení. Na rozhodující gól domácího celku v 61. minutě přihrál Jakub Klepiš.

Pavol Demitra zaznamenal hattrick a přihrávkou se podílel i na čtvrté brance Jaroslavle, která zvítězila v Magnitogorsku 4:2. U dvou gólů mu asistovali čeští spoluhráči, nejprve Josef Vašíček a v poslední třetině Karel Rachůnek.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Chanty Mansijsk 0:2, Novosibirsk - Barys Astana 1:3 (za hosty Novotný 1+1, Kašpar 0+1), Novokuzněck - Omsk 2:3 v prodl. (za hosty Červenka 1+0, Jágr 0+1), Magnitogorsk - Jaroslavl 2:4 (za hosty Vašíček a Rachůnek 0+1), Ufa - Atlant Mytišči 4:3 v prodl. (Blaťák a Klepiš 0+1 - Bulis 1+1), Čeljabinsk - Nižnij Novgorod 6:1, Nižněkamsk - Jekatěrinburg 4:2 (za domácí Brendl 1+0, Pivko 0+1).

Reklama

Související témata: