Hlavní obsah

Hašek vychytal Spartaku výhru 3:1 v derby s Dynamem

Brankář Dominik Hašek vychytal Spartaku Moskva v Kontinentální hokejové lize další výhru. V městském derby zvítězili hosté na ledě vedoucího celku Bobrovovy divize Dynama 3:1, pětačtyřicetiletého českého gólmana překonal pouze Leonid Komarov.

Foto: www.khl.ru

Dominik Hašek se spoluhráčem Růžičkou ze Spartaku Moskva

Článek

Dynamo skórovalo v 35. minutě, to už ale Spartak vedl o dvě branky. V první třetině se trefili slovenští útočníci Štefan Ružička a Juraj Mikuš, necelých šest minut před koncem pojistil výhru hostů Roman Ljudučin.

Hašek si v moskevském derby připsal 31 úspěšných zákroků. Nepřekonal ho ani Slovák Miroslav Šatan, jeho někdejší spoluhráč z Buffala, který na něj vyslal tři střely.

Velký obrat předvedl Petrohrad v brance s Jakubem Štěpánkem v utkání proti Dinamu Riga. Hosté ještě na začátku 46. minuty prohrávali v Lotyšsku o dva góly, ale dokázali si vynutit prodloužení a šest vteřin před jeho koncem také dvoubodový zisk.

Doma naopak uspělo Dinamo Minsk, které porazilo Čerepovec 3:1. Až do 48. minuty se přitom hrálo bez branek, asistenci u vítězného gólu si pak připsal český útočník Petr Sýkora.

Kontinentální hokejová liga:
Dynamo Moskva - Spartak Moskva 1:3, Dinamo Riga - Petrohrad 2:3 v prodl., Dinamo Minsk - Čerepovec 3:1 (Sýkora 0+1 - Němec 0+1).

Reklama