Hlavní obsah

Šatan kvůli zlomené ruce označil Čáslavu za zbabělce. Je to jeho problém, kontruje český bek

PRAHA

Derby mezi moskevskými hokejovými celky Dynamem a CSKA bývají vždycky vyhecovaná. To poslední z konce ledna však bylo ještě vypjatější. Český obránce CSKA Petr Čáslava dohrál u mantinelu Slováka Miroslava Šatana, který střet odnesl zlomeným zápěstím a sádrou. Zkušený útočník tehdy ve slovenských médiích obvinil Čáslavu ze zákeřnosti a zbabělosti. Český obránce ale taková slova odmítá a na úterním reprezentačním srazu se poprvé k incidentu vrátil.

Foto: Sport.cz

Slovák Miroslav Šatan (vpravo) za asistence krajana Dominika Graňáka odjíždí po zákroku Petra Čáslavy se zlomeným zápěstím do kabin.

Článek
Fotogalerie

K osudnému střetu došlo hned ve čtvrté minutě moskevského derby. Šatan nahazoval u střídaček kotouč do útočného pásma a chystal se jít střídat. Údajně prý i na toto znamení zvedl ruku. V tom jej ale u mantinelu dohrál Petr Čáslava a pro slovenského útočníka utkání předčasně skončilo. Diagnóza? Zlomené zápěstí, sádra a zhruba šest týdnů bez hokeje.

„Čáslavu vůbec neznám, ale teď už vím, jaký je jeho charakter. Jít po hráči, který jde střídat, zezadu, to je zbabělost největšího stupně. A o zákeřnosti ani nemluvím. Buď má ten člověk nějaké komplexy, nebo se chce vybít na něčem, na co nemá. Opravdu jsem něco podobného během své kariéry nezažil,“ říkal v rozhovoru pro slovenský Šport sedmatřicetiletý útočník.

Petr Čáslava na srazu hokejové reprezentacefoto: <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>/Jan Handrejch

Petr Čáslava odmítá, že by v jeho zákroku byl sebemenší úmysl. „On nastřelil puk a já jsem ho jen u mantinelu dohrál. Ještě u našich střídaček. Nemyslím si, že to byl nějaký ostrý zákrok, že by to bylo něco hrozného. Prostě to nebylo nic zákeřného, takhle já nehraju,“ hájí se reprezentační zadák. „Kdyby se jednalo o faul, rozhodčí by to pískli. Vždyť od toho stáli metr… Navíc vyloučili jeho, protože tou rukou mi ještě dal pěstí,“ hájí se.

„Kdybych ho sekl hokejkou, tak řeknu ´Jo, dobrý, omlouvám se.´ Ale já jsem ho jen dohrál u mantinelu a má z toho zlomenou ruku. V zápase je padesát jinejch zákroků a o hodně horších. Tohle rozhodně nebylo likvidační,“ pokračuje Čáslava, který si všiml, že Šatan od tohoto momentu již do zápasu nezasáhl. „Ale víc jsem to neřešil. Až druhý den mi Honza Marek říkal, že má zlomenou ruku.“

Šatanova pozápasová slova o záludném a zákeřném zákroku Čáslava příliš komentovat nechtěl. „Byl naštvaný, že mu praskla ruka, a řekl, co řekl. Je to jeho problém, nemůžu to změnit. Je to smůla a blbý. Takové věci se ale stanou, je to hokej. Mohl dohrát on mě a zlomit ruku mně,“ má jasno kolínský rodák.

Reklama

Související témata: