Hlavní obsah

HC Lev se vrací na ledovou scénu. Prezident potvrdil žádost o vstup do KHL

PRAHA

Hradec Králové padl, Poprad padl. Nyní je tu ale další pokus na scéně o vzkříšení velkého snu. Zatím se o něm moc nemluví, ale nejvyšší ho potvrdil. Tak aspoň píše ruský server Sport-experss. Prezident Kontinentální hokejové ligy oznámil, že slovenský klub z Popradu podal žádost pro vstup do ruské KHL. HC Lev, díl druhý.

Foto: www.hclev.eu

Podoba dresů HC Lev

Článek

„Mohu oznámit, že slovenský Lev předložil všechny dokumenty pro vstup do Kontinentální ligy. Nyní je budeme studovat, musíme také zvážit finanční zabezpečení klubu. Lev by měl být schopen plnit všechny povinnosti struktury KHL,“ pronesl Alexander Medveděv.

Informaci potvrzují i stránky hclev.eu. "Případné rozšíření KHL znamená, že fanoušci v Česku a na Slovensku dostanou možnost mít na dosah atraktivní zápasy s hokejovými hvězdami, sledovat je na vlastní oči ve svém prostředí," tvrdí Zdeněk Šesták, ředitel komunikace.

Hokejisté týmu HC Lev během tréninku v Popradu v létě 2010.foto: ČTK/Peter Lázár

Zda tomu tak bude, se teprve uvidí. Minulé léto se přípravného kempu účastnil například i útočník Miloslav Hořava, jeho otec byl dokonce trenérem týmu.

„Kdyby to vyšlo, bylo by to zajímavé. Byl jsem v Popradu jen chvíli, ale zázemí bylo perfektní. Uvidíme,“ vyjádřil se forvard k možnému angažmá na Slovensku. Nyní bojuje v české extralize o prvenství v základní části s Libercem.

„Zatím jsem nepřemýšlel o tom, že bych hrál například v Popradu. Co ale vím, že by bylo skvělé, kdyby tam vznikla kvalitní organizace. A kdyby ještě poskládala dohromady dobrý tým, KHL by to určitě jen prospělo,“ citují stránky i Martina Škoulu, obránce Avangardu Omsk.

Historie Lva se začala psát na konci roku 2009. HC Lev měl původně hrát v Hradci Králové, ale Český hokejový svaz byl proti. Vedení klubu se proto pokusilo o odehrání soutěže na Slovensku. Dvaadvacet hráčů se pod vedením trenérů Radima Rulíka a Miloslava Hořavy v Popradě připravovalo na novou sezónu, ale přišlo zamítavé stanovisko vedení KHL. "Našeho úsilí nelitujeme a rozhodnutí bereme sportovně," řekl tehdy smířlivě Šesták. Jak dopadne pokračování této ságy?

Reklama

Související témata: