Hlavní obsah

Jágr a spol. odvrátili na poslední chvíli vyřazení a vynutili si sedmý zápas

MOSKVA

Hokejisté Omsku si vynutili sedmý zápas osmifinále play-off Kontinentální ligy proti Nižněkamsku, který na jeho ledě porazili 3:2. Nejlepší tým základní části zachránil dvěma góly v závěrečné třetině Anton Kurjanov, do té doby Avangard po dvou brankách inkasovaných při vlastní přesilovce prohrával 1:2.

Foto: www.khl.ru

Roman Červenka (vpravo) a Jaromír Jágr za brankou Nižněkamsku

Článek

Domácí favorita trápili i v šestém vzájemném duelu a dlouho sahali po postupu. V oslabení totiž slavili vedení v 18. minutě po trefě Antona Krysanova. Ve 25. minutě sice odpověděl Dmitrij Vlasenkov, ale za necelé dvě minuty opět Omsk propadl při vlastní početní výhodě a po samostatné akci se prosadil Alexej Simakov.

Marnou snahu Avangardu ukončil také gól v oslabení. V 54. minutě při vyloučení Petra Vampoly dokázal vyrovnat Kurjanov a za dvě minuty zasadil Nižněkamsku další ránu. Rozhodující sedmý duel se hraje na ledě Omsku v neděli.

Čtvrtfinálovou jistotu má naopak po dnešku Magnitogorsk, jenž vyhrál sérii proti Chanty Mansijsku 4:2. Na jeho ledě vyhrál tentokrát 4:1, přestože inkasoval jako první. Domácí se však z vedení neradovali ani minutu, na 1:1 vyrovnal ve 23. minutě Tomáš Rolinek. Ten se do statistik zapsal i přihrávkou na čtvrtý gól, který vstřelil v 57. minutě Gleb Klimenko.

Osmifinále play-off Kontinentální hokejové ligy
Východní konference - 6. zápasy:
Chanty Mansijsk - Magnitogorsk 1:4 (za hosty Rolinek 1+1), konečný stav série 2:4; Nižněkamsk - Omsk 2:3, stav série 3:3.

Reklama

Související témata: