Hlavní obsah

Průcha dal vítězný gól Petrohradu v úvodním čtvrtfinále KHL

MOSKVA

Petr Průcha vstřelil vítězný gól Petrohradu v úvodním čtvrtfinále KHL proti Mytišči, které domácí tým vyhrál 5:3. Čeští hokejisté zařídili i výhru Jaroslavle nad Rigou v poměru 4:2. Obě série hrané na čtyři vítězné zápasy pokračují ve čtvrtek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Průcha dal vítězný gól Petrohradu.

Článek

Favorizovaný Petrohrad s Jakubem Štěpánkem sice v 21. minutě otevřel skóre, hostující Atlant však třemi rychlými góly vývoj otočil. Štěpánek poté už nekapituloval a Petrohrad ještě do konce druhé třetiny znovu třemi góly vrátil vedení na svou stranu. Třiadvacet sekund před odchodem do kabin se ujala Průchova střela na 4:3.

Český útočník oplatil ve 42. minutě spolupráci Mattiasi Weinhandlovi, když mu přihrál na pátý gól domácích. Mytišči už poté na zvrat nemělo sílu.

Také Jaroslavl využila domácí prostředí, i když o svém vítězství rozhodla až pět minut před koncem. To se trefil na 3:2 Ivan Tkačenko, výhru zpečetil do prázdné brány nejproduktivnější hráč play off Josef Vašíček. Gól a asistenci si připsal také další úřadující mistr světa Karel Rachůnek.

Čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Západní konference - 1. zápasy:
Jaroslavl - Dinamo Riga 4:2 (za domácí Rachůnek a Vašíček oba 1+1, Barinka 0+1), Petrohrad - Atlant Mytišči 5:3 (za domácí Průcha 1+1, Čajánek 0+1).

Reklama