Hlavní obsah

Poprad bude hrát v příští sezoně KHL, řekl šéf soutěže Medveděv

MOSKVA

Slovenský klub Lev Poprad by měl na 99 procent hrát od nového ročníku Kontinentální hokejovou ligu. V rozhovoru pro ruský deník Sport den za dnem to uvedl prezident soutěže Alexandr Medveděv, když z pozice klubového šéfa hodnotil sezonu Petrohradu.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Zimní stadión v Popradu

Článek

"Můžeme říct, že příští sezóna KHL se bude hrát se slovenským Popradem," uvedl Medveděv. Soutěž by ale mělo rozšířit více týmů. "Blízko ke vstupu do ligy jsou i finské Blues Espoo a italský Milán," řekl Medveděv, přestože ještě v polovině února tvrdil, že kromě Popradu jiní zájemci o vstup do ligy nejsou.

Od ročníku 2012/13 by KHL mohla údajně mít i dalšího účastníka ze Slovenska. "Jako pravděpodobná se zdá být kandidatura Slovanu Bratislava, který by hrál v hale, kde se (letos) uskuteční mistrovství světa," uvedl Medveděv, podle jehož odhadů by od stejné sezóny mohl do soutěže vstoupit také ukrajinský klub Sokol Kyjev.

Loni KHL Popradu nevyšla

Poprad chtěl do KHL již loni v létě. V červenci zahájilo na Slovensku přípravu 22 hokejistů pod vedením českých trenérů Miloslava Hořavy a Radima Rulíka, ale rada ředitelů KHL krátce nato kvůli průtahům ze strany slovenského svazu působení týmu v soutěži zamítla.

Klub, který měl mít údajně rozpočet asi 325 milionů korun, chtěl původně hrát v Hradci Králové, ale nedostal souhlas od Českého svazu ledního hokeje. Následně HC Lev přesunul své aktivity na Slovensko.

Jedním z hlavních problémů v Česku i na Slovensku byl fakt, že klub nebyl členem žádné národní hokejové federace. Členem Slovenského svazu ledního hokeje se Lev stal až v říjnu. KHL se tak v této sezóně hrála s 23 mužstvy.

Reklama

Související témata: