Hlavní obsah

Slovenský Lev se české elity nezalekl. Nováček KHL zdolal oba finalisty extraligy

Možná přijeli s obavami, nevěděli, co je čeká, ale cestu domů si užili. Slovenský Lev vyjel do světa a dvakrát vyhrál. Nováček Kontinentální hokejové ligy si poradil s oběma finalisty české extraligy. V úterý padly v přípravě Vítkovice, ve středu šampión z Třince. Mužstvo z Popradu ani jednou v obou utkáních také neprohrávalo.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Popradský obránce Vladimír Mihálik (vlevo) a útočník Vítkovic Petr Strapáč

Článek

"Soupeř byl opravdu dobrý, my můžeme děkovat hlavně brankáři, Ján Laco předvedl výborný výkon,“ řekl pro klubové stránky trenér Lva Radim Rulík. "Spokojení být nemůžeme, to by nám momentálně uškodilo. V dalších zápasech se budeme snažit podat lepší výkon," glosoval zase souboj s Vítkovicemi.

V Třinci přišlo na stadión přes dva tisíce fanoušků. Stejně jako den předtím na Vítkovice. Slovenské mužstvo z KHL lákalo. Úterní klání vyhrál popradský tým 3:1, středeční 4:3. K úspěšné cestě hodně napomohly ve Werk aréně už první dvě minuty, kdy český mistr prohrával už 0:2.

„Nepochopitelně nám utekl začátek, což by se nám nemělo stávat. Měli jsme dostatek šancí, ale bohužel v koncovce to bylo z naší strany slabší. Nastřelili jsme i několik tyčí, ale na tohle se nemůžeme vymlouvat,“ litoval Jakub Orsava.

Myslím, že jim to šlo, zhodnotil Lva Klimek 

Před týdnem změřil Třinec síly s Petrohradem, věhlasnějším sokem z ruské soutěže, prohrál 0:1. „Před týdnem jsme hráli proti lepšímu týmu. Teď to zase byl tvrdší souboj, hrálo se více do těla, byl to hodně kontaktní hokej. Petrohrad měl víc technických hráčů a byl silnější ve hře jeden na jednoho. Nechci to ale více rozebírat. Podstatné je, že si vyzkoušíme některé herní varianty a dobře se připravíme na začátek ligy,“ pověděl pro třinecký web Erik Hrňa.

Lev z Popradu má za sebou zatím tři přípravná utkání od svého vzniku, který se datuje k březnu tohoto roku, to oficiálně vstoupil do Kontinentální ligy. Pokaždé hrál venku a vždy vyhrál. „Myslím, že jim to šlo. Hráli dobrý hokej a dobře nás prověřili. Mně osobně se líbili,“ zhodnotil soka vítkovický Lukáš Klimek.

Ale počítá se až KHL...

Reklama

Související témata: