Hlavní obsah

Lev se začal rvát o body v KHL, i když na chodbě stojí nevybalené sušičky

Libor Kalous (Poprad)Sport.cz

Jedni věřili, druzí ne. Realita je taková, že projekt hokejového Lva v Kontinentální lize žije. Mužstvo se usídlilo v Popradu pod Tatrami. A je mu zatím dobře. První souboj v milionářské lize má tým vedený trenérem Radimem Rulíkem za sebou. Teď už půjde o body, ale stále se za pochodu buduje. Třeba na chodbě před šatnou stojí ještě nevybalené pračky a sušičky. "Vše se stále vytváří, není vše hotovo, ale pracujeme, aby zázemí bylo důstojné KHL," říká kouč.

Foto: hclev.eu

Tomáš Duba v dresu Popradu

Článek

„Jsem tu strašně šťastný, skládá se tu výborná parta kluků, jsme v dobrodružném prostředí. Na začátku tomu moc lidí nevěřilo, ale všichni kluci v ten projekt věří, vážím si jich, že i přes klacky, které nám občas někdo házel pod nohy, jsme udělali maximum,“ nezastírá spokojenost brankář Tomáš Duba.

„Každý tým někdy začínal. Někdo dneska, jiný před padesáti roky. Vždycky musí nějaký začátek být. Je tu hodně kluků, se kterými jsem hrál, vytvořila se tu super parta. Musíme se semknout,“ užívá si popradského klima i útočník Martin Chabada.

KHL se mohla hrát i v Česku, ale vedení s tímto nápadem nesouhlasilo. Celé dílo se tedy přesunulo o pár set kilometrů na východ. A Slováci jsou spokojeni. O první zápas proti Magnitogorsku byl velký zájem.

Cestování dvanáct hodin, to bude dobrodružné, ví Chabada 

„Klobouk dolů před všemi lidmi, kteří to tu dělali. Všichni v těch podmínkách připravovali profesionální klub, hrozně si jich za to vážím, umožnili nám tady hrát, přestavěli arénu, která je opravdu pěkná,“ děkuje na dálku Duba.

Chabada poznal zázemí v české extralize, Americe, Švédsku. Teď se usadil na Slovensku. „Vše se tu dělalo víceméně za pochodu. Jak začala liga, vše máme, není nejmenší problém. Určitě se dají podmínky porovnat se Švédskem. I tam jsou některé haly novější, jiné zase starší. V Lulea byla nejhorší, ale předělali ji a teď je hala super. Je vidět, že to tady k něčemu směřuje,“ porovnává čtyřiatřicetiletý forvard, který ví, že přijdou i chvíle, které nebudou hráči dvakrát milovat.

„Určitě to nebude procházka růžovou zahradou, hlavně cestování, letět někam dvanáct hodin, to člověk často nezažije. Z této stránky to určitě dobrodružné bude,“ usmívá se zatím Chabada.

A Duba? „Strašně jsme se těšili, celou přípravu jsme věnovali tomu, že budeme hrát KHL, teď tam jsme a s těmi soupeři můžeme hrát. Jsme strašně rádi, už se těšíme na další zápas,“ vzkazuje natěšený brankář.

Reklama

Související témata: