Hlavní obsah

VIDEO: Slovensko se v Trenčíně loučilo s tragicky zemřelým hokejistou Demitrou

PRAHA

Zimní hokejový stadión v Trenčíně prožil jeden z nejsmutnějších dní ve své historii. Slováci se loužili s tragicky zemřelým hokejistou Pavlom Demitrou, který minulou středu nepřežil leteckou katastrofu u Jaroslavle. Tisíce lidí už od rána stály s květinami, aby se mohly poklonit poslednímu kapitánovi národního týmu.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Fanoušci se loučili s Demitrou na celém Slovensku.

Článek

„Chtěla bych poděkovat jménem celé naší rodiny všem lidem, kteří smutní za Paľkom společně s námi. Vaše podpora nám dodává sílu unést tento nesnesitelný žal pro našeho nejdražšího Paľka,“ vzkázala prostřednictvím Nového Času jeho manželka před poslední rozlučkou.

K rakvi zesnulého hokejisty přišli lidé z celého Slovenska, kteří nedokázali skrýt velký žal. „Přišla jsem, protože jsem to tak cítila, zaslouží ti to. Hlavně, ať dává pozor na svoji rodinu,“ pověděla pro sme.sk dojatá Zuzana Jančiová z Liptovského Mikuláše.

Přežil jediný člověk 

Za zvuků pietní hudby návštěvníci kladli květiny a věnce před černé sukno, kde byla vystavena rakev, ve které byly tělesné ostatky hokejisty. Prostor před východní tribunou zimního stadiónu byl překrytý černým plátnem s velkou fotkou Pavola Demitry. Rozloučení se měli účastnit i hokejisté Marián Gáborík, Zdeno Chára, Marián Hossa, Ľubomír Bartečko, Tomáš Kopecký a další.

Slovenská pošta vydala při příležitosti poslední oficiální rozlučky s Pavlom Demitrou poštovní razítko s datem 15.9. 2011. To se bude používat na Poště Trenčín 1 v blízkosti zimního stadiónu.

Demitra zahynul při tragické nehodě v Rusku 7. září, když havarovalo letadlo s celým mužstvem Jaroslavle. Celkem zemřelo čtyřiačtyřicet lidí, přežil jen palubní inženýr Alexander Sizov. Smrt v troskách našli i Jan Marek, Karel Rachůnek a Josef Vašíček.

Reklama

Související témata: