Hlavní obsah

Petrohrad drží česká zeď. Štěpánek vládne brankářům KHL

PRAHA

Čtyřikrát se postavil do branky, čtyřikrát odjel jako vítěz, který navíc uhranul soupeře. Hokejový gólman Jakub Štěpánek se v Kontinentální lize posadil na trůn nejlepšího muže s maskou. Brankář Petrohradu má nejlepší procentuální úspěšnost a dostal nejméně gólů. Nikdo zatím není lepší. Za minulý týden byl vyhlášen i nejlepším gólmanem KHL.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Český brankář ruského celku SKA Petrohrad Jakub Štěpánek

Článek

Petrohrad pod vedením trenéra Miloše Říhy čtyřikrát vyhrál, ani jednou nezaváhal a má plný počet bodů. Naposledy zdolal v neděli Čeljabinsk 3:1. „Štěpánek nám pomohl v obtížné situaci,“ pochválil reprezentačního brankáře kouč.

Na konci zápasu hráči Petrohradu nehráli podle předepsaných trenérových not, mohli přijít o vedení. Chyboval i jeden z nejzkušenějších - Maxim Afinogenov. „Štěpánek nás ale skvěle zachránil,“ chválil po utkání ruský reprezentant.

Pětadvacetiletý Čech v probíhající sezóně KHL odchytal necelých 240 minut, pochytal 98 střel, jen na čtyři nestačil. Jeho procentuální úspěšnost se vyšplhala na číslo 96,1 a průměr obdržených gólů na zápas mu zatím ukazuje čistou jedničku.

"Šest minut před koncem nás Štěpánek zachránil, to byl klíčový moment utkání,“ přidal se v neděli i Švéd Mattias Weinhadl.

Petrohrad vedl 2:1, Čeljabinsk mohl srovnat, ale český gólman úřadoval. Pak přišla pojistka na 3:1 a výhra byla pečetěna.

Reklama

Související témata: