Hlavní obsah

Petružálek přispěl k výhře Amuru dvěma body a vede produktivitu

MOSKVA

Český útočník Jakub Petružálek si připsal v utkání Chabarovsku s Kazaní gól a asistenci a dostal se do čela kanadského bodování KHL. Amur se po výhře 4:0, na které se brankou podílel i další Čech Petr Vrána, posunul s patnácti body do vedení v tabulce Východní konference.

Foto: www.hcamur.ru

Útočník Chabarovsku Jakub Petružálek (vpravo) a Roman Červenka z Omsku

Článek

Petružálek v dosavadním ročníku sbíral jen asistence, na druhou stranu velice pilně. Přihrávka na úvodní branku utkání bývalého vítkovického útočníka Vrány v 21. minutě byla už jeho desátou asistencí v ročníku. Vrána se prosadil potřetí v sezoně.

O pět minut později se šestadvacetiletý Petružálek radoval i z první branky a jedenáctého bodu do tabulky produktivity, v níž díky tomu o bod přeskočil Vadima Šipačova z Čerepovce. Domácí Chabarovsk po brankách českých forvardů ještě pojistil své vedení dvěma góly.

V tabulce má Amur 15 bodů, v čemž se mu v KHL vyrovná jen Dynamo Moskva. Tým z ruského hlavního města dnes zvítězil 4:1 v Rize, kde výsledek zpečetil střelou do prázdné branky v poslední minutě český mistr světa Marek Kvapil.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Kazaň 4:0 (Petružálek 1+1, Vrána 1+0), Novokuzněck - Nižněkamsk 0:4, Dinamo Riga - Dynamo Moskva 1:4 (za hosty Kvapil 1+0).

Reklama