Hlavní obsah

O Klepiše se v KHL přetahovaly kluby, Dynamo o něj muselo bojovat

UFA/MOSKVA

Český hokejista Jakub Klepiš sice nakonec podle očekávání zakotvil po odchodu z Ufy v týmu moskevského Dynama, práva na sedmadvacetiletého útočníka ale původně vlastnil Novokuzněck. S vedením Metallurgu se posléze klub z ruské metropole dohodl na kompenzaci a Klepiš se až poté stal hráčem Dynama.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

O Jakuba Klepiše měly zájem tři kluby, nakonec skončil v Dynamu

Článek

Klepiš se stal v mužstvu Ufy, jemuž se vstup do nové sezony KHL příliš nevyvedl, přebytečným. Přestože měl český hráč zamířit do Dynama, musel být s ohledem na pravidla soutěže nejprve zařazen na listinu volných hráčů.

"Navzdory původnímu příslibu byl Jakub zařazen Ufou na listinu volných hráčů, kde musel dle pravidel Kontinentální ligy zůstat 48 hodin. O jeho služby se přihlásilo Dynamo, ale také dva další kluby," řekl serveru hokej.cz hráčův zástupce Pavel Maršoun.

Dvěma dalšími zájemci byl právě Novokuzněck a také Jugra Chanty-Mansijsk, přičemž v případě většího počtu zájemců o hráče je uplatňován jasný postup.

"Pokud se během 48 hodin, kdy je hráč na listině volných hráčů, přihlásí o jeho služby víc klubů, měl by náležet klubu, který skončil v uplynulé sezoně v tabulce níže. Pokud je hráč zařazen na listinu po 15. listopadu, bere se v potaz umístění v probíhajícím ročníku," vysvětlil na webových stránkách KHL představitel soutěže Alexej Kirejev.

Jasně nejhorším týmem minulé sezony byl přitom Novokuzněck. "Jakuba chtěly Jugra i Metallurg, Novokuzněck skutečně Klepiše získal. Ale nakonec z toho vyšlo Dynamo, protože moskevský klub se s Novokuzněckem dohodl na určité kompenzaci," přiblížil Maršoun s tím, že Klepiš už je v Moskvě. "Pokud všechno půjde podle plánu, za Dynamo by měl poprvé nastoupit v neděli," doplnil Maršoun.

Klepiš si v Kontinentální lize vyzkouší angažmá už ve třetím klubu. Dva ročníky strávil v Omsku, ten minulý odehrál v Ufě. Tým Salavat Julajev jej zakončil ziskem titulu, ale v květnu od mužstva odešel kouč Vjačeslav Bykov a přípravy se ujal Sergej Michajlov.

Ufa v dosavadním průběhu sezony vyhrála jen sedm ze 17 zápasů, Klepiš si v patnácti startech připsal pět kanadských bodů (3+2).

Reklama