Hlavní obsah

Petružálek zařídil výhru Chabarovsku, Červenka úspěch Omsku

Čeští hokejisté Jakub Petružálek a Roman Červenka se výrazně podíleli na výhrách svých týmů v KHL. Nejproduktivnější hráč soutěže Petružálek přispěl gólem a asistencí úspěchu Chabarovsku, který se na ledě Astany po výsledku 6:2 radoval z osmého vítězství za sebou. Červenka dvěma brankami zařídil výhru 4:0 proti Magnitogorsku.

Foto: www.hcamur.ru

Útočník Chabarovsku Jakub Petružálek (vpravo) a Roman Červenka z Omsku

Článek

Kazašský Barys, který po odvolání trenéra Andreje Chomutova vedl nově Andrej Šajanov, prohrál počtvrté za sebou a ze série tří domácích zápasů má skóre 2:17. Oba soupeři se utkali už v neděli, kdy Chabarovsk vyhrál 4:0 a přispěl k propuštění Chomutova.

Astana sice vedla od 26. minuty po trefě Brandona Bochenského, jemuž asistoval i Lukáš Kašpar. Ale zbytek zápasu patřil lídrovi soutěže. Petružálek ve 37. minutě upravil na 2:1 a v úvodu druhé části ještě přihrál na branku Mikka Mäenpääy na 4:1. Astana nakonec prohrála 2:6 a i na druhou trefu Bochenského přihrál Kašpar.

Petružálek si upevnil pozici v čele kanadského bodování a šestadvacetiletá letní posila Amuru z finské Raumy si polepšila na 23 bodů za devět tref a 14 asistencí z 18 utkání. Poprvé po třinácti zápasech naopak vyšel bodově naprázdno jeho krajan a spoluhráč Petr Vrána.

Omsk zabral po třech porážkách za sebou, po kterých byla podle ruského tisku ohrožena pozice českého trenéra Rostislava Čady. Červenka ve 29. minutě zvýšil na 2:0 a osm minut před koncem dovršil skóre. Nejlepší střelec uplynulého ročníku KHL se s deseti trefami posunul do čela pořadí kanonýrů.

Na vítězství Petrohradu 4:1 na ledě Dynama Moskva se podílel gólman Jakub Štěpánek, který po otřesu mozku nastoupil v brance SKA poprvé od 27. září od začátku. Reprezentační gólman se dostal do hry už v pátek v Nižném Novgorodu, když nastoupil do druhé třetiny za stavu 1:3, ale porážce 3:5 nezabránil.

Poprad s početnou českou kolonii prohrál počtvrté za sebou, ale na ledě Minsku získal alespoň bod za porážku 2:3 po samostatných nájezdech, když ve třetí třetině vynutili po nepříznivém stavu 0:2 prodloužení svými trefami Karel Pilař a Stanislav Balán.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Magnitogorsk 4:0 (Červenka 2+0), Barys Astana - Chabarovsk 2:6 (Kašpar 0+2 - Petružálek 1+1), Čeljabinsk - Novosibirsk 3:2, Chanty Mansijsk - Novokuzněck 1:0 po sam. nájezdech, Dynamo Moskva - Petrohrad 1:4 (za hosty Průcha 0+1), Dinamo Minsk - Lev Poprad 3:2 po sam. nájezdech (za hosty Pilař, Balán oba 1+0).

Reklama