Hlavní obsah

Vrána a Petružálek se v KHL podělili o všech pět gólů Chabarovsku

MOSKVA

Český útočník Petr Vrána z Chabarovsku zaznamenal v dnešním utkání Kontinentální hokejové ligy v Jekatěrinburgu hattrick, zbylé dva góly hostů přidal nejproduktivnější hráč soutěže Jakub Petružálek. Česká dvojice tak zachránila Amuru dva body, neboť nejúspěšnější tým ročníku nakonec zdolal nejslabší mužstvo dosavadního průběhu sezony 5:4 po samostatných nájezdech.

Foto: www.khl.ru

Hokejový útočník Chabarovsku Jakub Petružálek

Článek

Chabarovsk díky české dvojici na ledě Jekatěrinburgu dvakrát vymazal dvougólovou ztrátu, podruhé se Vránovi povedlo vyrovnat při hře bez brankáře 53 vteřin před vypršením normální hrací doby. V rozstřelu pak jako jediný z šesti střelců uspěl Petružálek.

Ten v utkání přidal na své konto další tři body za gól ze hry a dvě asistence. V čele kanadského bodování má 26 bodů (10+16) z dvaceti zápasů a vede s bezpečným odstupem. Vrána se dnes podílel na čtyřech brankách a v pořadí produktivity se propracoval za svého krajana a spoluhráče na druhé místo (10+12).

Po jednom gólu a asistenci si připsali Martin Škoula a nejlepší střelec sezony Roman Červenka z Omsku. Avangard vedl doma nad Novokuzněckem už o tři branky, nakonec mu ale pojistil tříbodový zisk až vteřinu před závěrečnou sirénou Frolov, který upravil skóre na konečných 4:2.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Novokuzněck 4:2 (za domácí Červenka a Škoula 1+1), Barys Astana - Novosibirsk 3:2 (za domácí Kašpar 0+1), Magnitogorsk - Chanty Mansijsk 4:3 v prodl. (za domácí Rolinek 0+1), Jekatěrinburg - Chabarovsk 4:5 po sam. nájezdech (za hosty Vrána 3+1, Petružálek 1+2 a rozh. nájezd), CSKA Moskva - Čerepovec 3:2 v prodl. (za domácí Čáslava 1+0), Nižněkamsk - Dinamo Riga 5:4 po sam. nájezdech.

Reklama

Související témata: