Hlavní obsah

Karlovy Vary uvolnily obránce Noska do ruského Nižněkamsku

Hokejisty Karlových Varů opouští v rozehrané extralize obránce David Nosek, který bude do konce sezony hostovat v KHL v týmu Nižněkamsku. Ruský klub má navíc na třicetiletého hráče opci na další ročník.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karlovarští hokejité Nosek a Skuhravý se radují z gólu do sítě Kladna.

Článek

Kluby z Kontinentální ligy prý měly o juniorského mistra světa z roku 2001 zájem už dříve, ale vedení Karlových Varů ho nechtělo uvolnit. Vylepšené finanční nabídce Nižněkamsku ale neodolalo.

"Bohužel ekonomická situace našeho klubu není momentálně v takové kondici, aby si vedení mohlo dovolit nepřijmout takto vysoce lukrativní nabídky z Ruska," uvedl dnes generální manažer HC Energie Miroslav Vaněk na klubovém webu.

"Přicházíme o velmi kvalitního hráče. Na druhou stranu je nutné si uvědomit, že rozpočet klubu na sezonu 2011/12 stále není naplněn a pro zdárné dokončení sezony ještě chybí pokrýt osm až deset milionů korun," konstatoval Vaněk.

Kdyby se Nosek v KHL neprosadil a Nižněkamsk neuplatnil opci, vrátí se do Karlových Varů, kde má smlouvu do 30. dubna 2013.

Nosek opouští extraligu poté, co se v úterý blýskl hattrickem, jímž se podílel na vysokém vítězství předposledního týmu tabulky 6:0 nad poslední Mladou Boleslaví. Do Karlových Varů přišel loni v lednu ze Zlína, s kterým získal v roce 2004 extraligový titul.

V tomto ročníku nejvyšší soutěže Nosek nasbíral v 28 zápasech 14 kanadských bodů a je třetím nejproduktivnějším obráncem extraligy.

Reklama

Související témata: