Hlavní obsah

Červenkovy dva góly Omsku na vítězství nestačily

Český útočník Roman Červenka z Omsku dal v Kontinentální hokejové lize dva góly a upevnil si vedení v tabulce střelců. Jeho úspěšné střely však Avangardu v prvním utkání pod vedením staronového finského trenéra Raima Summanena stačily jen na bod za porážku 3:4 po samostatných nájezdech v Čerepovci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roman Červenka dal dva góly, ale k vítězství nepomohl.

Článek

Lídr tabulky střelců se poprvé prosadil po čtvrthodině hry, kdy otevřel skóre. Jenže Čerepovci výborně vyšla 25. minuta, kdy během 48 vteřin nastřílel všechny své tři branky v základní hrací době.

Omsk ještě do konce prostřední třetiny snížil na rozdíl jedné branky a hned po půlminutě poslední části vyrovnal na 3:3 Červenka opět po přihrávce Kaljužného.

Český hráč pak zaujal i při nájezdech, ve kterých vyjel proti brankáři Tarasovovi hned čtyřikrát. Úspěšný byl v prvních dvou případech, pro domácí na druhé straně vybojoval bod navíc Cvetkov.

U obou gólů Chabarovsku na ledě Kazaně byl útočník Petr Vrána. Jeho branka a asistence ale nedokázaly odvrátit porážku 2:3.

Kontinentální hokejová liga:
Jekatěrinburg - Magnitogorsk 3:6, Ufa - Novokuzněck 3:4 po sam. nájezdech (za domácí Blaťák 0+1), Čerepovec - Omsk 4:3 po sam. nájezdech (za hosty Červenka 2+0), Nižněkamsk - Novosibirsk 3:2, Kazaň - Chabarovsk 3:2 (za hosty Vrána 1+1), Spartak Moskva - Chanty Mansijsk 1:2.

Reklama

Související témata: