Hlavní obsah

VIDEO: Bitkař z Čechova v KHL narazil. Usnul na hrudníku obra Arťuchina

PRAHA

Dvacetiletý ruský hokejista Ivan Larin potvrdil, že sbírání trestných minut mu jde lépe než góly a nahrávky. V pondělí poprvé v této sezóně oblékl dres Viťjazu Čechov, který hrál proti Petrohradu. Čechov, druhý nejhorší tým KHL, jasně prohrál 0:7. Stejně dopadl i tento útočník v bitce s Jevgenijem Arťuchinem. Vlastně nešlo ani o pěstní souboj, spíše Larin si zahrál na přísavku.

Jevgenij Arťuchin neměl s Ivanem Larinem moc práce

Článek

Hned po buly Larin vystartoval na Arťuchina, ten přetáhl drzému nájezdníkovi dres přes hlavu a začala pasáž, kde on hledal místo, kam může udeřit, zatímco útočník Čechova spal na jeho hrudi a chránil si líce.

Za vše mohly proporce obou hráčů. Larin je o téměř hlavu menší a o čtvrt metráku lehčí. Když o šestnáct centimetrů vyšší Rus přidal pár políčků a položil soka k ledu, bylo po boji.

Hráč Čechova odehrál v KHL za tři roky dvanáct utkání, připsal si jednu asistenci a sedmadevadesát trestných minut. Narostlému Arťuchinovi se tak postavil sok, který se zařadil k duchu, který tento tým vyznává - když nemůžu vyhrát, tak aspoň nasbírám trestné minuty.

Statistika trestných minut má v Kontinentální lize jasné vládce. Na prvních čtyřech místech jsou bitkaři Čechova - Brennan, Mirasty, Tarnasky a Jablonski nasbírali dohromady 620 minut.

Larin se předvedl i před rokem, když hokejisté Čechova napadli soupeře z Avangardu Omsk, kde běsnění odnesli i Roman Červenka a Martin Škoula. Čtveřice rváčů poté vyfasovala stop na 12 až 15 zápasů.

Reklama

Související témata: