Hlavní obsah

Popradský bek Hunkes: V Chabarovsku jsme dostali studenou facku

POPRAD

Hokejisté týmu Lev Poprad mají za sebou nejdelší cestu za utkáním v sezoně. V rámci 41. kola KHL je los poslal až na nejvýchodnější bod mapy účastníků soutěže do Chabarovsku, kde je přivítal pětadvacetistupňový mráz. Lvi si v úterý ze studeného východu odvezli porážku 1:4.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jiří Hunkes ještě v dresu Liberce.

Článek

"Když jsme vystoupili z letadla, dostali jsme pěkně studenou facku," řekl popradský obránce Jiří Hunkes. "V Rusku jsem takovou zimu ještě nezažil. Když jsem byl ve Voskresensku, tak tam bylo -35 stupňů a to byl také pěkný mazec," dodal důrazný bek.

Bylo to vůbec poprvé v sezoně, kdy svěřenci Radima Rulíka nestrávili noc před zápasem na "místě činu". Z Novosibirsku odletěli v šest hodin ráno tamního času, v Chabarovsku byli v 15:00 a několik desítek minut poté už nastoupili k utkání proti tamnímu Amuru.

"Asi je lepší, když člověk hraje někde blíž, může klidně přiletět a v místě zápasu se vyspat. Je to ale jednou za sezónu a my jsme se na to také tak připravovali," přiblížil Hunkes, který v celé situaci nehledal žádný problém. "Nejspíš to bylo nejlepší řešení a myslím, že jsme se s tím celkem vyrovnali," dodal Hunkes.

Mužstvo zpod Tater oproti očekávání hokejových odborníků vstoupilo do zápasu skvěle a po úvodním dějství vedlo zásluhou Aleše Ježka 1:0. "Je to trochu paradoxní, když jsme vlastně přijeli jen tak 'na otočku'. Škoda, že jsme na výkon z první třetiny nenavázali v dalším průběhu zápasu," posteskl si odchovanec brněnského hokeje.

Hráči toho před zápasem moc nenaspali. Možnost měli prakticky pouze během pětihodinového letu. Sám Hunkes ale na sobě únavu necítil. "Na rozcvičce jsem se rozhýbal a v zápase jsem pak neměl žádný problém," ujistil Hunkes.

Kvůli náročnému programu si však hráči ani nestihli projít město, které se nachází pouhých 20 kilometrů od ruských hranic s Čínou. "Projížděli jsme centrem a vypadalo pěkně. Škoda, že nebyl čas se tady trochu porozhlédnout. Slyšel jsem, že to stojí za to," litoval Hunkes.

Reklama

Související témata: