Hlavní obsah

Novosibirsk - Čeljabinsk 3:2 PPRozjetý Hyka se opět prosadil a pomohl Čeljabinsku alespoň k bodu

Útočník Tomáš Hyka potvrdil v Kontinentální hokejové lize výbornou formu dalším gólem, kterým pomohl Čeljabinsku získat alespoň bod za porážku 2:3 v prodloužení na ledě Novosobirsku.

Tomáš Hyka si připsal další branku, porážce Čeljabinsku však nezabránil

Článek

Pro druhého nejproduktivnějšího českého hráče v soutěži to byla třetí branka v posledních pěti zápasech, v nichž nasbíral osm kanadských bodů. Z 37 utkání má Hyka bilanci 12 gólů a 25 asistencí. Lépe je na tom z krajanů jen lídr tabulky střelců Dmitrij Jaškin z Dynama Moskva, který dosud zaznamenal 31 gólů a 16 asistencí.

Čeljabinsk, za který chytal Roman Will, dvakrát smazal jednobrankové manko. O výhře domácích rozhodl v 63. minutě Oleg Li.

Hynek Zohorna dal svůj devátý gól v sezoně, ale Chabarovsk prohrál 2:3 s Ufou. U branky mu asistoval bratr Tomáš, který už ve zbytku soutěže za Amur hrát nebude, protože chce být s manželkou, s níž očekává narození prvního potomka.

Ufa si zajistila postup do play off, výsledek pomohl do vyřazovací části KHL také Omsku. Dalším účastníkem bojů o Gagarinův pohár se v předstihu stal Magnitogorsk, který zvítězil na ledě Spartaku Moskva 3:1 i díky asistenci Andreje Nestrašila. Za domácí skóroval jen Robin Hanzl, který za přispění Lukáše Radila dal desátý gól v sezoně.

Výsledky KHL:
Chabarovsk - Ufa 2:3 (za domácí H. Zohorna 1+0, T. Zohorna 0+1)
Novosibirsk - Čeljabinsk 3:2 v prodl. (za hosty Hyka 1+0)
Barys Nur-Sultan - Nižněkamsk 4:1
Jekatěrinburg - Kazaň 1:3
Spartak Moskva - Magnitogorsk 1:3 (Hanzl 1+0, Radil 0+1 - Nestrašil 0+1).

Reklama

Související témata: