Hlavní obsah

Dynamo - Jekatěrinburg 6:0Jaškin řádí! Český útočník dal 37. gól v sezoně a vyrovnal rekord Dynama

Aktualizováno

Útočník Dmitrij Jaškin znovu posunul český střelecký rekord v Kontinentální hokejové lize. V utkání proti Jekatěrinburgu dal 37. gól v sezoně a vyrovnal historické maximum moskevského Dynama, které v roce 1971 stanovil slavný sovětský reprezentant Alexandr Malcev.

Foto: Profimedia.cz

Dmitrij Jaškin se raduje z branky

Článek

Jaškin v poslední minutě první třetiny využil přesilovou hru, když před brankou hostů usměrnil do sítě přihrávku Vadima Šipačova a zvýšil už na 4:0. Lepší střelecký výkon než český reprezentant předvedl v historii KHL pouze Sergej Mozjakin z Magnitogorsku, jenž v sezoně 2016/17 zaznamenal 48 gólů.

Předtím Jaškin asistoval u druhého gólu, který padl rovněž v početní převaze. Dynamo nakonec deklasovalo Avtomobilist 6:0, v brance poražených se vystřídali Vladislav Gross a Leonid Fomin.

Hyka si připsal gól a  asistenci

Tomáš Hyka si pod dvou "nulových" zápasech znovu upevnil pozici nejproduktivnějšího hráče Čeljabinsku a statistiku si vylepšil o 13. gól a 34. asistenci. Traktoru to ale v domácím duelu s Novosibirskem na body nestačilo, Sibir zvítězil 4:2.

Druhý nejproduktivnější Čech v soutěži Hyka ve druhé třetině vykřesal jistému účastníkovi play off naději na zvrat snížením na 1:3 a pak ještě asistoval u přesilovkového gólu na 2:3. Jenže hosté, kteří už jsou bez šance na vyřazovací boje, v poslední části potrestali vyloučení českého reprezentanta a Traktoru pak už nepomohla ani hra bez brankáře Romana Willa.

Bodovali Jordán i Hynek Zohorna

Bilanci 1+1 měli také Michal Jordán a Hynek Zohorna z Chabarovsku, který zvítězil v Minsku 6:5. Duel českých brankářů dochytal jen Marek Langhamer, domácí Dominik Furch střídal v 28. minutě po čtvrtém inkasovaném gólu.

Poslední postupové místo do play off si zajistil Spartak Moskva po výhře 6:1 nad Soči a porážce Viťazu Podolsk v Helsinkách s Jokeritem 2:3. Lukáš Radil pomohl k vítězství Spartaku jednou asistencí, na gól přihrál také Jakub Jeřábek z Viťazu.

Výsledky KHL:
Jaroslavl - Nižnij Novgorod 4:1
Kazaň - Barys Nur-Sultan 4:3 v prodl.
Čeljabinsk - Novosibirsk 2:4 (za domácí Hyka 1+1)
Čerepovec - CSKA Moskva 0:3
Dynamo Moskva - Jekatěrinburg 6:0 (Jaškin 1+1)
Nižněkamsk - Magnitogorsk 1:0
Spartak Moskva - HK Soči 6:1 (za domácí Radil 0+1)
Dinamo Minsk - Chabarovsk 5:6 (za hosty Jordán a H. Zohorna oba 1+1)
Jokerit Helsinky - Viťaz Podolsk 3:2 (za hosty Jeřábek 0+1),

Reklama

Související témata: