Hlavní obsah

Kunlun - Riga 5:6Červený v KHL dvakrát skóroval, Dinamo Riga i díky němu poprvé vyhrálo

Útočník Rudolf Červený vstřelil v Kontinentální lize dva góly a hokejisté Dinama Riga poprvé v nové sezoně vyhráli. Lotyšský tým zvítězil na ledě Kunlunu 6:5. Za stavu 1:3 odstartoval Červený v polovině utkání velký obrat, podruhé skóroval v 51. minutě, kdy zvýšil na 5:3 pro hosty. Celkem se už ve třech zápasech v novém působišti střelecky prosadil třikrát.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Rudolf Červený.

Článek

David Tomášek se trefil v druhém utkání za sebou a pomohl Chabarovsku k prvnímu bodu v ročníku. Na ledě obhájců Gagarinova poháru z Omsku hosté po jeho brance vedli, nakonec ale s favorizovaným Avangardem prohráli 2:3 v prodloužení.

Pětadvacetiletý bývalý sparťanský útočník v 29. minutě využil přesilovku. Zpoza branky si s pukem na holi najel až do výhodné střelecké pozice a překonal domácího gólmana Šimona Hrubce. Tomášek skóroval i v sobotním utkání proti Spartaku Moskva.

Branka Tomáše Hyky po asistenci Lukáše Sedláka pomohla Čeljabinsku k bodu na ledě Jokeritu. Hosté v Helsinkách prohrávali už o tři góly, dokázali však vyrovnat a nakonec podlehli 4:5 v prodloužení.

Výsledky zápasů KHL:
Jokerit Helsinky - Čeljabinsk 5:4 v prodl. (za hosty Hyka 1+0, Sedlák 0+1)
Omsk - Chabarovsk 3:2 v prodl. (za hosty Tomášek 1+0)
HK Soči - CSKA Moskva 1:4
Kunlun Red Star - Dinamo Riga 5:6 (za hosty Červený 2+0)
Petrohrad - Vladivostok 9:2 (za hosty Šulák 0+1)
Spartak Moskva - Viťaz Podolsk 3:2 v prodl.

Reklama