Hlavní obsah

Plzeň ztratila nejlepšího střelce Gulaše, který jde do KHL. Nahradí ho Vampola

Aktualizováno

Třetí nejproduktivnější hráč tohoto ročníku Tipsport extraligy Milan Gulaš opouští kádr plzeňských Indiánů a míří do Kontinentální hokejové ligy (KHL), kde bude hájit barvy Matellurgu Magnitogorsk. Uvedly to v pondělí oficiální internetové stránky ruského klubu. Západočeši získali do kádru jako náhradu mistra světa z roku 2010 Petra Vampolu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Milan Gulaš (uprostřed) z Plzně se snaží překonat slávistického brankáře Dominika Furcha.

Článek

Lídr domácí nejvyšší soutěže, který po sedmi porážkách za sebou má v čele tabulky už jen dvoubodový náskok, tak přichází o jednu z hlavních ofenzivních opor. Gulaš, který zamířil do Plzně před touto sezónou z Českých Budějovic, nasbíral ve 44 zápasech 54 bodů za 27 branek a stejný počet asistencí. Více gólu zaznamenal v aktuálním ročníku pouze třinecký křídelník Martin Růžička (33). Sedmadvacetiletý forvard se domluvil s ruským celkem na smlouvě do konce sezóny 2013/14.

Gulaše se pokusí v Plzni nahradit Petr Vampola, který ukončil angažmá ve švédském Växjö. Za aktuálně devátý tým švédské Elitserien odehrál 40 zápasů s bilancí čtyř branek a 16 asistencí. Jedenatřicetiletý útočník v Plzni již v minulosti působil, její dres oblékal v letech 2006 až 2010.

Spálenka: Gulaš dostal nabídku, která se nedá odmítnout

"Milan Gulaš dostal ve fantastické sezóně, kterou nyní prožívá, nabídku, která se nedá odmítnout. Proto požádal Plzeň o uvolnění a klub mu poté, co získal náhradu v podobě Petra Vampoly, vyhověl," řekl ČTK zástupce obou hráčů Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Gulaš, jenž v extralize krátce působil i v Kladně, má na kontě 14 startů v české reprezentaci, kde hrál naposledy v dubnu 2011. O rok dříve byl s výběrem Vladimíra Růžičky i v dějišti mistrovství světa v Německu, ale nakonec se na soupisku vítězného týmu nedostal. V české nejvyšší soutěži má bilanci 224 bodů za gólů a 116 přihrávek z 389 utkání.

Metallurg, který po skončení výluky NHL ztratil ofenzivní opory Jevgenije Malkina z Pittsburghu, Nikolaje Kuljomina z Toronta i obránce Sergeje Gončara z Ottawy, opustil v minulých dnech i O´Reilly. Ten v prosinci s Magnitogorskem, kde hraje i jeho bratr Cal, podepsal dvouletou smlouvu, ale minulý týden se dohodl na jejím rozvázání. V NHL patří jako chráněný volný hráč Coloradu.

Reklama

Související témata: