Hlavní obsah

Takhle musíme makat. Výhru nad Dynamem jsme uválčili, radoval se kapitán Novotný

Martin KézrPrávo

Hokejový Lev pořádně vycenil zuby, když porazil šampióna posledních dvou ročníků KHL Dynamo Moskva 2:1. Držitelé Gagarinova poháru na pražském ledě narazili a odlesk obří trofeje, která byla při utkání v hale vystavená, jako by vyhecoval i domácí tým.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jiřího Novotného ze Lva Praha (vpravo) brání Marek Kvapil z Dynama Moskva.

Článek

„Jsme moc rádi, že jsme uválčili výhru nad tak silným soupeřem. Řekl bych, že jsme si ji ale zasloužili. Takhle musíme makat. Na ledě jsem cítil, že chceme víc než soupeř a určitě takový výsledek bude mít v celé KHL zvuk," tvrdil útočník Lva Jiří Novotný, podle nějž sehrály důležitou roli koncentrace a nasazení mužstva.

„Hráli jsme od začátku přesně to, co jsme měli. Neprospali jsme začátek a hodně nám pomohlo, že jsme dosáhli vedoucí branky. Dynamo má asi nejlépe organizované mužstvo v KHL, ale když tady prohrávali, nemohli to přece jen vzadu zavřít," líčil kapitán mužstva, jenž asistoval u vítězné branky.

„Mohli jsme získat i výraznější náskok, bylo až trestuhodné nevyužít tolik přesilovek, včetně té dlouhé hry pět na tři. Naštěstí se nám ani tohle nevymstilo," usmál se Novotný a ocenil skvělý výkon finského brankáře Vehanena. „Drží nás prakticky každý zápas, chytá fakt dobře."

Můžeme si troufnout na každého

Závěrečný nápor Dynama byl silný, pomohlo i vyloučení Kapanena. „Měli jsme tam i štěstí, ale dobře jsme bránili a mohli se spolehnout na gólmana. Pomáhala i perfektní divácká kulisa," vykládal Novotný, podle nějž si Lev i na mistra věřil. „Posílili jsme se tolik, že tady sedí na tribuně kluci, kteří by jinde určitě hráli, takže si opravdu můžeme troufnout hrát s každým."

Lev ze sedmi utkání vyhrál už pět a drží se ve špičce soutěže. „Nesmíme však lítat v oblacích. Minulou sezónu jsme taky skvěle rozjeli, pak ale přišla série deseti porážek," připomněl Novotný období, kdy se v klubu měnili trenéři a začal boj o to dostat se vůbec do play off.

„Letos bychom si to chtěli uhrát ve větším klidu, zisk patnácti bodů ná úvod určitě těší. Snad se dá říct, že jsme nadmíru spojeni. Není ale prostor k nějakému uspokojení, už v pondělí večer nás čeká doma Kazaň," vyprávěl Novotný

Reklama