Hlavní obsah

Omsk se dohodl s brankáři Garonem a Mezinem

Omsk

Hokejisté Omsku se pokoušejí dostat z herní krize angažováním nové brankářské dvojice. Nejhorší tým KHL, který trénuje český kouč Miloš Říha, se dohodl s pětatřicetiletým Kanaďanem Mathieu Garonem a o čtyři roky starším Bělorusem Andrejem Mezinem.

Článek

Avangard prohrál osm posledních zápasů, z toho pět pod Říhou, a s devíti body je na posledním místě tabulky soutěže. Po páteční porážce na ledě Dinama Minsk rozvázal sibiřský klub smlouvu s finským brankářem Teemu Lassilou.

"Bohužel se ukázalo, že najít náhradu za Karriho Ramöho bude hodně složité," uvedl generální manažer Omsku Jurij Karmanov. Fin Ramö, jenž byl brankářskou jedničkou čtyři sezóny, odešel v létě do Calgary.

"Proto jsme se dohodli s kanadským gólmanem Mathieuem Garonem, jenž by měl dorazit, až dostane víza. Podepíšeme také smlouvu se zkušeným brankářem s ruským pasem Andrejem Mezinem," řekl Karmanov.

Garon odchytal za Montreal, Los Angeles, Edmonton, Pittsburgh, Columbus a naposledy Tampu Bay 341 zápasů v NHL. Mezin v minulé sezóně působil v Čeljabinsku.

Reklama

Související témata: