Hlavní obsah

VIDEO: Bitka dvou vyhlášených tvrďáků! Vrávorajícímu Kanaďanovi museli pomoci z ledu spoluhráči

Astana/Praha

Oba mají za sebou působení v NHL i nižších zámořských soutěžích, kde na sebe však více než hokejovými schopnostmi upozorňovali rychlými pěstmi. Teď na sebe urostlí útočníci Josh Gratton z Astany a Alexandr Svitov z Kazaně narazili v Kontinentální lize a podle očekávání to skončilo bitkou. Na body by jednoznačně vyhrál ruský útočník, jenž svému kanadskému sokovi pořádně naložil.

Bitka Svitova s Grattonem

 
Článek

Pěstní souboj na konci druhé třetiny sice netrval příliš dlouho, i krátký čas ale stačil Svitovovi, aby Grattona několika přesnými údery do obličeje poslal k ledu. Z něho museli Kanaďanovi, jehož obličej zalila krev, pomáhat spoluhráči, neboť na bruslích viditelně vrávoral.

Gratton strávil během své kariéry čtyři sezóny v NHL, kde nastupoval za Philadelphii a Phoenix. V roce 2010 zamířil do Evropy k tehdy proslulým bitkařům do Čechova. V dresu Viťazu nasbíral v sezóně 2010/11 ve 24 zápasech nevídaných 170 trestných minut. Sto deset kilogramů vážící Svitov v NHL prošel za tři sezóny Tampou a Columbusem, hodně času ale strávil v AHL, kde v jedné sezóně obdržel rovných 200 trestných minut.

Kazaň v sobotním duelu zvítězila v Astaně 5:0, jedním gólem se o to přičinil i český útočník Tomáš Vincour. Gratton se Svitovem utkání nedohráli, protože za šarvátku podle pravidel obdrželi trest na pět minut a do konce utkání.

Reklama

Související témata: