Hlavní obsah

Jekatěrinburg - Lev 1:3Novotného show! Kapitán Lva procitl a hattrickem sestřelil Jekatěrinburg

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Novotný 0 : 1
43. Novotný 0 : 2
59. Lepistö 1 : 2
59. Novotný 1 : 3

Jekatěrinburg/Praha
Aktualizováno

Dvaadvacet utkání se střelecky trápil, v kolonce gólů mu svítila velká nula. V pátek ale kapitán Lva Jiří Novotný procitl, když hattrickem sestřelil domácí Jekatěrinburg a zajistil svému týmu výhru 3:1. Pražané tak Avtomobilist zdolali podruhé během deseti dnů a bodovali už pošesté v řadě.

Foto: Sport.cz

Kapitán Lva Jiří Novotný (vlevo).

Článek

Lvu vstup do utkání vyšel parádně, hodně mu k tomu ale dopomohl český gólman Jekatěrinburgu Jakub Kovář. Ten totiž ve čtvrté minutě chyboval při rozehrávce za svou brankou, puk se dostal k hostujícímu kapitánovi Jiřímu Novotnému, který se tak až ve třiadvacátém zápase sezóny dočkal premiérové trefy.

Pak už se však Lvi, v jejichž sestavě se poprvé objevila ofenzivní posila z Jaroslavle švédský reprezentant David Ullström, museli převážně bránit, neboť domácí přidali na aktivitě a dostávali se i do šancí. Naráželi však na bezchybného brankáře Vehanena, jenž se vytáhl zejména v osmé minutě při tutovce Jemelejeva.

Pražané pak na konci první a v průběhu druhé třetiny přečkali bez úhony sérii čtyř oslabení a ve třetí části udeřili. A byl to znovu probuzený Novotný, který střelou z otočky trefil volné místo mezi Kovářovými betony. Jekatěrinburg ale nesložil zbraně a v 59. minutě dělovkou snížil Lepistö. Jenže byl to Novotného zápas, který v téže minutě při power play domácích trefil prázdnou branku a završil hattrick.

"Celý tým se na dnešní zápas velmi dobře připravil a všichni do jednoho podali dobré výkony. Klíčovými hráči byli dnes Vehanen, který nás po celý zápas držel, a samozřejmě také kapitán Novotný, protože hattrick je vždy speciální," řekl trenér Lva Kari Jalonen.

Další utkání čeká Lva v neděli, kdy v pravé poledne SEČ nastoupí v Chanty Mansijsku.

Petrohradský Salák vychytal v KHL třetí nulu

Český brankář Alexander Salák udržel potřetí v tomto ročníku Kontinentální hokejové ligy čisté konto a pomohl Petrohradu k vítězství 3:0 nad Čeljabinskem. Salák zneškodnil 29 střel, z toho 16 v úvodní třetině, a byl vyhlášen nejlepším hráčem domácích. Na druhou branku utkání přihrál jeho krajan Roman Červenka.

Tomáš Netík rozhodl po bezbrankovém průběhu zápasu Chanty-Mansijsku se Slovanem Bratislava v samostatných nájezdech o vítězství slovenského celku. Pošesté za sebou prohrál Omsk, svěřenci trenéra Miloše Říhy podlehli na svém ledě CSKA Moskva 3:5.

Kontinentální hokejová liga
Jekatěrinburg - Lev Praha 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 59. Lepistö (Černov) - 4. Novotný (Azevedo), 43. Novotný, 59. Novotný. Rozhodčí: Bukin, Čerenkov - Maťuša, Palej. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 5570.
Jekatěrinburg: Jakub Kovář - Trjamkin, Gusev, Lepistö, Viklund, Megalinskij, Antonov, Jegin, Žuravjov - Golyšev, Lewandowski, Krikunov - Lazarev, Malychin, Černov - Simakov, Jemelejev, Děmagin - Stewart, V. Strelcov, A. Strelcov. Trenér: Anatolij Jemelin.
Lev Praha: Vehanen - Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, O'Byrne, Jaakola, Gragnani - Ullström, Azevedo, Novotný - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Řepík, Vrána, Birner - Pacovský, Cingel, Ridderwall. Trenér: Kari Jalonen.
Další výsledky KHL:
Omsk - CSKA Moskva 3:5
Barys Astana - Dinamo Riga 4:5 po sam. nájezdech
Chanty-Mansijsk - Slovan Bratislava 0:1 po sam. nájezdech (rozh. nájezd Netík)
Nižnij Novgorod - Chabarovsk 6:2 (za hosty Petružálek 0+1)
Dynamo Moskva - Vladivostok 3:2
Kazaň - Novosibirsk 1:2 po sam. nájezdech
Petrohrad - Čeljabinsk 3:0 (Červenka 0+1, čisté konto Salák)
Spartak Moskva - Nižněkamsk 4:2 (za hosty Koukal 0+1)
Dinamo Minsk - Ufa 1:4
Doněck - Novokuzněck 5:1
Záhřeb - Magnitogorsk 2:1

Reklama

Související témata: