Hlavní obsah

Šatan se vrací do Slovanu Bratislava

Bratislava

Slovenský zástupce v Kontinentální hokejové lize (KHL) Slovan Bratislava získal výraznou posilu. Do klubu se po roční přestávce vrací Miroslav Šatan (39).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Šatan v dresu slovenské reprezentace.

Článek

S klubem se dohodl na smlouvě do konce aktuální sezóny. Smlouva by měla být podepsána ještě tento víkend a vzápětí odeslána do centrály KHL v Moskvě. Šatan by tak mohl nastoupit v dresu Slovanu už v průběhu nadcházející série utkání na domácím ledě.

„S Mirem jsme se dohodli na všem podstatném. Do Bratislavy přiletí v nejbližším možném termínu, aby mohl být trenéru Čadovi k dispozici co nejdříve," uvedl generální manažer Slovanu Maroš Krajči.

Slovanu se momentálně nedaří a je na posledním místě Západní konference. Vedení i příznivci klubu věří, že návrat Šatana bude pro Slovan znamenat obrat.

Šatan nastoupil naposledy v dresu Slovanu 3. listopadu 2012 v pražské Tipsport aréně v utkání proti Lvu Praha. Po nárazu Zdena Cháry však už do hry nezasáhl a do konce sezóny už nehrál. Po několikaměsíční léčbě a rehabilitaci odehrál mistrovství světa v dresu Slovenska s bilancí jedné branky a dvou asistencí.

Šatan se od června zdržoval i s rodinou v New Yorku a připravoval se individuálně. Český trenér slovenské reprezentace Vladimír Vůjtek ho zařadil do širší nominace na olympiádu v Soči. Podmínkou jeho účasti na ZOH však bylo, že se musí v některém klubu rozehrát.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články