Hlavní obsah

Pro Červenku byla zastávka v Praze zvláštní, střelecký instinkt předvedl až při nájezdech

Praha

Poměrně neviditelný byl při utkání Petrohradu na ledě pražského Lva český hokejový krajánek v dresu hostů Roman Červenka. Při samostatných nájezdech však zářil. Oba provedl naprosto dokonale a ukázal, že o střelecké instinkty ani ve městě na Něvě nepřišel.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Útočník Petrohradu Roman Červenka (vlevo) a Topi Jaakola ze Lva v utkání Kontinentální hokejové ligy.

Článek

"Já to zase tak neřeším. Trenér prostě řekl, ať jedu, tak jsem šel. A řekl to dvakrát, tak jsem poslechl. Samozřejmě jsem chtěl dát gól, aby z toho byl nakonec bod navíc pro nás," podotkl český útočník, který má přesně za týden 28. narozeniny. Svoje trefy z nájezdů až tolik neslavil, jakoby nechtěl v Praze tolik dávat najevo emoce. "Nemyslím, že by byl nějaký důvod k velkému slavení," krčil rameny.

Vyrovnaný souboj nakonec pro sebe rozhodl Petrohrad v šesté sérii po zvláštní přetahované mezi Červenkou, Kovalčukem na jedné straně a Klepišem na druhé. Útočník Lva se přitom postavil hned ke čtyřem domácím nájezdům. Brankáři svého celku Salákovi před jeho pokusy Červenka nijak neradil. "Já myslím, že to bylo jasné. Klépa skoro nic jiného nedělá než ten blafák do bekhendu. Je to hodně šikovný hráč a umí ho prostě tak dobře, že je těžké mu to chytat," připustil Červenka.

Věděl, že Lev je ve formě

Čekal, že pro vedoucí tým KHL to bude v Praze hodně těžký zápas. "Nám to navíc moc nejezdilo, hráli jsme dozadu hůř než bývá zvykem. Máme to těžké. Každý se na nás vyhecuje víc než normálně." Nechtěl ale snižovat úroveň soupeře, Lev ho výborným výkonem nijak nezaskočil. "Věděli jsme, že hrají poslední dobou dobře. A to se potvrdilo. Myslím, že play off určitě udělají," předpověděl Červenka.

Zaregistroval i návštěvu přes deset tisíc lidí. Tolik diváků dorazilo v Praze na KHL letos poprvé. "Možná přišlo víc lidí, než je běžné, ale že by byla nějaká vynikající kulisa, to se mně zase nezdálo." Utkání v Praze pro něj každopádně představovalo netradiční zastávku v kolotoči Kontinentální hokejové ligy.

Opora Petrohradu v minulém ročníku za Lev krátce hrála, tentokrát už ale v dresu soupeře neměla diváckou podoru. "Vnímal jsem, že na tribuně byla rodina a známí. Jde sice jen o krátkou zastávku, ale je to rozhodně lepší než jet na druhou stranu - na východ. Je to určitě něco speciálního, když člověk hraje tady v Praze za jiný tým," přiznal Červenka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články