Hlavní obsah

Jaroslavl - Lev 3:2 PPStav série 1:3Lev v Jaroslavli dvakrát vedl, nakonec padl v prodloužení. Bitva o finále KHL pokračuje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Novotný 0 : 1
35. Jakovlev 1 : 1
39. Oystrick 1 : 2
54. Koňkov 2 : 2
80. Plotnikov 3 : 2
Záznam online reportáže

Jaroslavl/Praha
Aktualizováno

První postupový mečbol hokejisté pražského Lva nevyužili, o finále play off KHL se budou ještě prát. V Jaroslavli sice ještě šest minut před koncem třetí třetiny čtvrtého utkání série vedli 2:1, domácí ale stihli vyrovnat, a tak došlo na prodloužení. Nakonec po osmdesáti minutách vstřelil vítěznou branku domácí Sergej Plotnikov a vynutil si páté utkání, ve čtvrtek večer v pražské O2 areně.

Foto: Profimedia.cz

Patrik Zackrisson (uprostřed) ze Lva Praha "trpí" v objetí Curtise Sanforda. Vpravo Jegor Jakovlev z Jaroslavle.

Článek

Za hrdinu byl dlouho finský brankář Vehanen, jenž předváděl skvělé zákroky. Vyrazil se štěstím ramenem Holosovu střelu a zlikvidoval i šance Apalkova či Kronwalla. Lev byl v úvodu pod tlakem, ale neinkasoval a postupně vedle precizně organizované hry vystrčil i útočné drápky.

Ve 25. minutě se pražský celek ujal vedení, když Riderwall pálil z pravé strany, Sanford vyrazil puk pouze před sebe a tam se natlačil kapitán Novotný společně s Azevedem, první jmenovaný byl nakonec určen jako autor branky. Gólman Lokomotivu byl navíc po obdržené brance ošetřován, protože ho vlastní spoluhráč narazil na tyčku.

Nepříznivý výboj skóre nutil Jaroslavl k velké útočné aktivitě. Lev se trpělivě bránil a šanci zvýšit měl, když na trestnou lavici mířil domácí Černikov za hru vysokou holí.

Jenže Lokomotiv dokázal udeřit v oslabení. Plotnikov dobrým napadáním nedal Němcovi prostor ke zpracování puku. Zmocnil se ho a ještě poslal do úniku Jakovleva, který ve 35. minutě střelou na lapačku vyrovnal.

Oystrick znovu strhl vedení na stranu hostů

Lva nesložil ani takový gól, i když Jaroslavl se i v dalším oslabení dostala do vyložené šance. Vehanen ale vše zachránil a z protiútoku ještě v přesilovce přesně pálil Oystrick.

Lev získal vedení 73 vteřin před druhou pauzou, jenže hned na začátku třetí třetiny mohli domácí srovnat krok při šanci Galimova. Vehanen už ležel na ledě, ruský útočník ale odkrytou branku přestřelil i zásluhou lehčí teče gólmanovy výstroje. Čas pracoval proti Jaroslavli, po nárazu na mantinel musel na šití obránce Lva Ševc.

Šest minut před koncem při hře čtyř proti čtyřem ale vyrovnal nejproduktivnější hráč Lokomotivu v play off Koňkov svou osmou trefou v bojích o Gagarinův pohár. Kartajev zavezl puk do útočného pásma, šikovně přihrál elitnímu střelci domácích, který v čase 53:46 min trefil mezírku mezi Vehanenovými betony.

Lev mohl ještě v základní hrací době strhnout výhru na svou stranu při vyloučení Redlihse za faul na Thörnberga, ale žádná střela se neujala, a tak se poprvé v semifinálové sérii muselo prodlužovat.

Karty byly rozdané jasné. Domácí v něm odvraceli hrozbu konce sezóny. Pokud by ale vstřelil gól Lev, zajistil by si tím finále. Nastavení se hrálo opatrně, moc střel na branku nebylo. Lokomotiv však předvedl přece jen aktivnější pojetí. Devatenáct vteřin před koncem prvního prodloužení dostal Plotnikov puk do pražské sítě.

Semifinále play off KHL - Západní konference:
Lokomotiv Jaroslavl - Lev Praha 3:2 v prodl. (0:0, 1:2, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 35. Jakovlev, 54. Koňkov (Holös, Kartajev), 80. Plotnikov (Kartajev) - 25. Novotný, 39. Oystrick (Vrána, Thörnberg). Rozhodčí: Gašilov, Kulakov - Birin, Morozov. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 9071. Stav série: 1:3.
Jaroslavl: Sanford - Jakovlev, Kronwall, Vasiljev, Ljubuškin, Holös, Višněvskij, Gorochov - Plotnikov, Apalkov, Averin - Platt, Kapustin, M. Redlihs - Galimov, Kartajev, Koňkov - Černikov, Petrov, Sprukts - Musatov. Trenér: Dave King.
Lev: Vehanen - Ševc, Mäenpää, Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Nakládal - Azevedo, Novotný, Ridderwall - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Birner - Kubalík, Zackrisson, Matai. Trenér: Kari Jalonen.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Play off KHL 2014

  • Osmifinále

  • Petrohrad - logo Petrohrad CSKA Moskva - logo CSKA Moskva
    4 : 0
  • Dynamo Moskva - logo Dynamo Moskva Jaroslavl - logo Jaroslavl
    3 : 4
  • Lev Praha - logo Lev Praha Záhřeb - logo Záhřeb
    4 : 0
  • Doněck - logo Doněck Riga - logo Riga
    4 : 3
  • Magnitogorsk - logo Magnitogorsk Vladivostok - logo Vladivostok
    4 : 1
  • Kazaň - logo Kazaň Novosibirsk - logo Novosibirsk
    2 : 4
  • Astana - logo Astana Jekatěrinburg - logo Jekatěrinburg
    4 : 0
  • Ufa - logo Ufa Nižnij Novgorod - logo Nižnij Novgorod
    4 : 3
  • Čtvrtfinále

  • Petrohrad - logo Petrohrad Jaroslavl - logo Jaroslavl
    2 : 4
  • Lev Praha - logo Lev Praha Doněck - logo Doněck
    4 : 2
  • Magnitogorsk - logo Magnitogorsk Novosibirsk - logo Novosibirsk
    4 : 0
  • Astana - logo Astana Ufa - logo Ufa
    2 : 4
  • Semifinále

  • Jaroslavl - logo Jaroslavl Lev Praha - logo Lev Praha
    1 : 4
  • Magnitogorsk - logo Magnitogorsk Ufa - logo Ufa
    4 : 1
  • Finále

  • Lev Praha - logo Lev Praha Magnitogorsk - logo Magnitogorsk
    3 : 4