Hlavní obsah

Záhřeb - Viťaz 3:6Horák s Kousalem zařídili v KHL výhru Podolsku v Záhřebu

Aktualizováno

Roman Horák a Robert Kousal byli u čtyř z šesti branek Viťazu Podolsk, který v Kontinentální hokejové lize vyhrál v Záhřebu nad domácím Medveščakem 6:3. Po gólech české dvojice měli hosté už v páté minutě dvoubrankový náskok, Kousal pak přihrál na třetí gól a Horák v závěru přidal pátý. Bývalý hráč Calgary a Edmontonu Horák se trefil v sezóně už patnáctkrát a v tabulce střelců ztrácí jen dva zásahy na vedoucí dvojici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Petr Koukal.

Článek

Skóroval také Petr Koukal, který pomohl Jokeritu Helsinky k vítězství 2:1 nad Slovanem Bratislava. V 30. minutě zakončil český útočník rychlou kombinaci finského celku, zblízka se štěstím protlačil puk za záda brankáře Backlunda a radoval se ze sedmého gólu v sezoně.

Jekatěrinburg prohrál v Novosibirsku 1:3, i když se po asistenci gólmana Jakuba Kováře v druhé třetině dostal nakrátko do vedení. Český brankář byl po vhazování v obranné třetině hostů na začátku rychlého brejku, který v pádu proměnil Golyšev.

Pozici nejproduktivnějšího hráče ligy si pojistil Alexandr Radulov z CSKA Moskva. Při vysoké výhře 8:2 nad Čerepovcem vstřelil jeden gól, přidal pět asistencí a kanadské bodování vede s 44 body (14+30). Jakub Štěpánek vydržel v brance Severstalu dvě třetiny, po nichž byl stav 7:2.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Magnitogorsk 2:1
Novokuzněck - Kazaň 1:3
Novosibirsk - Jekatěrinburg 3:1 (za hosty Jakub Kovář 0+1)
CSKA Moskva - Čerepovec 8:2
Jokerit Helsinky - Slovan Bratislava 2:1 (za domácí Koukal 1+0)
Nižnij Novgorod - Jaroslavl 2:0
Dinamo Riga - Dynamo Moskva 3:1
Záhřeb - Viťaz Podolsk 3:6 (za hosty Horák 2+0, Kousal 1+1)

Reklama