Hlavní obsah

Petružálek po smrti přítelkyně opouští KHL a vrací se domů

Praha
Aktualizováno

Český hokejový reprezentant Jakub Petružálek se dohodl na předčasném ukončení svého angažmá v ruském Jekatěrinburgu. Devětadvacetiletému útočníkovi před deseti dny tragicky zemřela přítelkyně a už minulé úterý se vydal zpátky do vlasti. Nyní jeho dosavadní zaměstnavatel v Kontinentální lize oznámil, že hráči vyhověl a umožnil mu rozvázat smlouvu.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejista Jakub Petružálek.

Článek

„Jakub je nyní ve vážném stavu, musí být v blízkosti rodiny a přátel," prohlásil generální manažer Jekatěrinburgu Leonid Vaisfeld. Rodák z Mostu přišel do Avtomobilistu před začátkem probíhající sezóny a v 23 zápasech zaznamenal čtyři branky a dvanáct asistencí.

„Jakub na Rusko nezanevřel, neutíká z KHL. Ale jeho myšlenky jsou momentálně u rodiny a chce být se svými nejbližšími. Požádal proto vedení klubu o rozvázání smlouvy. Následně došlo k dohodě, Kuba v klubu pokračovat nebude," uvedl pro hokej.cz Petružálkův zástupce Michal Leimberger.

Bronzový medailista z mistrovství světa 2012 nyní pochopitelně nemá na hokej pomyšlení. „Bude v něm pokračovat, o tom není pochyb. Ovšem po té tragédii je všechno stále velmi čerstvé. Nějaké varianty už v hlavě má, ví, co chce. Jakmile nastane správný čas, rozhodne se, co bude dál," dodal Leimberger.

Nabízí se tak návrat do Litvínova, jehož je Petružálek odchovancem, a v němž, jako jediném celku, si zahrál českou extraligu. Šikovný útočník působil v Rusku od roku 2011, v KHL nastupoval za Chabarovsk, Dynamo Moskva (s ním získal Gagarinův pohár), Kazaň a právě Jekatěrinburg. Kromě Ruska zkusil i angažmá ve Finsku a nižších zámořských soutěžích, v sezóně 2008/09 odehrál i dva zápasy NHL za Carolinu.

Reklama

Související témata: