Hlavní obsah

Červenka: Slovan by byl pro českou extraligu přínosem

Bratislava

Zbídačený Slovan Bratislava, který dohrává sezónu v Kontinentální hokejové lize (KHL) na pět obránců a deset útočníků, v neděli nečekaně porazil SKA Petrohrad 5:2. Jenže to nic nemění na věci, že Slovan skončí v tabulce Západní konference KHL poslední a Petrohrad postupuje do play off z druhého místa.

Foto: Petr Horník, Právo

Český hokejový útočník Roman Červenka

Článek

Český útočník Roman Červenka zaznamenal v utkání jednu branku, ale k výkonu svého mužstva byl značně kritický. „Z naší strany to byl špatný zápas. Byl to poslední zápas před play off a moc se nám nepovedl," zhodnotil výkon Petrohradu.

Tvrdil, že Slovan favorita ničím nepřekvapil. „Bylo to spíš o naší hře. Nevím, asi jsme si mysleli, že to půjde samo. Slovan už neměl co ztratit, hrál dobře, bojoval a zaslouženě vyhrál," konstatoval český útočník.

Červenka připustil, že Petrohrad má ve své hře výkyvy. „Máme teď pár dní volna a musíme se dobře připravit. V play off musíme hrát úplně jinak. Pokud budeme takhle hrát play off, tak ho dlouho hrát nebudeme," dodal.

Český útočník zatím nemyslí na světový šampionát. „Teď začíná play off a musím se soustředit na to. Do mistrovství je ještě spousta času a může se stát spousta věcí. Pokud budu zdravý, tak bych na šampionát samozřejmě rád jel" uvedl.

Červenka by litoval případného konce Slovanu v KHL. „Jsou tady výborní diváci a domnívám se, že tým hrál v KHL důstojnou roli," řekl. Podle něho by byl Slovan lákadlem i v české extralize. „Utkání mezi českými týmy a slovenským zástupcem by byla zajímavá. Pokud by to záleželo na mně, tak já bych je do české ligy vzal. Je tady vždy plná hala a je krásné tady hrát," pravil.

Červenka na dálku sleduje také neradostnou situaci HC Slavia Praha. „Je to velká škoda, že jsou tam, kde jsou. Baráži se asi nevyhnou, ale doufám, že se v extralize udrží," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.