Hlavní obsah

Salák bude Novosibirsku kvůli trestu na úvod play off KHL chybět

Moskva

Český hokejový brankář Alexander Salák z Novosibirsku byl dodatečně potrestán za zákroky na Jevgenije Skačkova z úterního závěrečného duelu základní části KHL na ledě Ufy a bude Sibiru chybět v úvodním utkání play off Východní konference proti Čeljabinsku. Salák totiž dodatečně dostal dva tresty na pět minut a do konce utkání a má tak zastavenou činnost na jeden zápas.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Brankář Alexander Salák.

Článek

Incident se odehrál v páté minutě. Český reprezentační gólman Skačkova, který se tlačil do brankoviště, nejdříve kopl betonem do lýtka a pak jej ještě udeřil do zad vyrážečkou. Původně v zápase od sudích Sergeje Guseva a Ildara Safijullova dostal dvouminutový trest za sekání.

Disciplinární komise KHL mu tuto kvalifikaci zákroku změnila z dvouminutového postihu na trest na pět minut a do konce utkání. Navíc za kopnutí soupeře dostal Salák druhý vyšší trest a automatický zákaz startu v jednom utkání.

Novosibirsk vstoupí do série na čtyři vítězné zápasy s Čeljabinskem doma v sobotu a v nedělním druhém duelu už může Salák nastoupit. Prosincová posila Sibiru z Petrohradu si v novém působišti připsala 14 výher a jen pět porážek.

Reklama

Související témata: