Hlavní obsah

Bratislavský Slovan byl vyřazen v prvním kole play off KHL, obránce Višňovský ukončil kariéru

Bratislava

Slovenský zástupce v Kontinentální hokejové lize (KHL) Slovan Bratislava nenašel v prvním kole play off recept na CSKA Moskva a prohrál s favoritem hladce 0:4 na utkání. Po sobotním závěrečném utkání série se s hokejovou kariérou rozloučil obránce Ľubomír Višňovský (39).

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Miloš Říha.

Článek

Diváci v Bratislavě po utkání skandovali především jeho jméno. Držitele zlaté medaile z mistrovství světa z roku 2002, který odehrál v NHL 883 duelů, trápily v posledním období zdravotní problémy. „Chtěl jsem po návratu ze zámoří odehrát ještě pár sezon ve Slovanu, ale nejde to. Jeden krásný sen pro mě dnes končí, ale zůstaly mi krásné vzpomínky," řekl dojatý Višňovský. Zkušeného obránce mrzelo, že Slovan nedokázal vyhrát proti CSKA alespoň jedno utkání. „Musím však uznat, že byli nad naše síly," připustil.

Višňovský odehrál za národní mužstvo Slovenska celkem 141 utkání. V roce 2005 se stal nejlepším hokejistou Slovenska v anketě Zlatý puk. Šestkrát byl vyhlášen nejlepším slovenským obráncem ve stejné anketě. Slovensko reprezentoval na osmi světových šampionátech. Je držitelem zlaté, stříbrné i bronzové medaile z mistrovství světa. Čtyřikrát startoval na zimních olympijských hrách.

Říha dovedl Slovan do play off

V ročníku KHL 2014/2015 skončil Slovan na posledním místě KHL a vůbec nebylo jisté, zda bude v této soutěži pokračovat. Letošní účast v play off Gagarinova poháru je proto pro slovenského zástupce úspěchem. „Domnívám se, že jsme dosáhli maxima. Kluci pracovali neuvěřitelně. Poděkoval jsem jim za celou sezónu," řekl po utkání český trenér Slovanu Miloš Říha.

Trenér ocenil, že mužstvo nemělo za celou sezónu větší výpadek a dokázalo držet krok i s nejsilnějšími soupeři. „Pro příští sezónu se budeme snažit doplnit tým o další hráče," uvedl Říha, který však zatím nemá smlouvu na příští sezónu.

Trenérovi Slovanu Bratislava vadí rozhodování v KHL, kdy ruští rozhodčí často nadržují ruským týmům. „Představitelům KHL jsem otevřeně říkal, že je to ostuda. Nechci se však víc vyjadřovat k rozhodčím, protože nám to příští sezónu vrátí," dodal Říha.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články