Hlavní obsah

Magnitogorsk - CSKA 2:3 PPKovářův gól Metallurgu nestačil, finále KHL rozhodne sedmý zápas

O držiteli Gagarinova poháru pro vítěze Kontinentální hokejové ligy rozhodne až sedmý zápas. Hráči Magnitogorsku v neděli nedokázali na svém ledě finálovou sérii ukončit, s CSKA Moskva prohráli 2:3 v prodloužení. Domácí útočník Jan Kovář vyrovnal v 59. minutě v power play, v druhé minutě prodloužení ale zajistil hostům výhru Michail Juňkov.

Článek

Magnitogorsk vstoupil do poslední třetiny za stavu 0:2, nejlepšímu týmu základní části zajistili náskok Juňkov a Ivan Tělegin. V 55. minutě ale snížil kanadský obránce Chris Lee a 63 sekund před koncem se od Kováře odrazil do branky puk po střele nejproduktivnějšího hráče play off Sergeje Mozjakina.

Český útočník svedl před brankovištěm tvrdý souboj se Sergejem Andronovem, který ho strhl k ledu, ale odražený kotouč mezitím doskákal za záda gólmana hostů Ilji Sorokina. Prodloužení pak ale trvalo jen necelé dvě minuty, než ho neobsazený Juňkov svým druhým gólem v utkání ukončil. Finálovou sérii tak rozhodne až úterní zápas v Moskvě.

Po Kovářově vyrovnávacím gólu z 60. minuty se prodlužoval i třetí finálový duel, v tom ale nakonec rovněž zvítězil hostující CSKA. Český útočník má v play off na kontě 22 bodů (8+14) a v kanadském bodování je druhý o tři body za Mozjakinem.

Finále play off Kontinentální hokejové ligy - 6. zápas
Magnitogorsk - CSKA Moskva 2:3 v prodl. (za domácí Kovář 1+0), stav série 3:3.

Reklama

Související témata: