Hlavní obsah

Magnitogorsk - Záhřeb 6:1Magnitogorsk v KHL rozdrtil Záhřeb, skórovali i Kovář a Filippi

Moskva

Útočník Jan Kovář z Magnitogorsku vstřelil vítězný gól v utkání Kontinentální ligy proti Záhřebu, nad kterým ruský celek nakonec doma vyhrál výrazným rozdílem 6:1. Kovář si připsal i asistenci a celkem už v sezóně nasbíral deset bodů, předposlední branku zápasu dal jeho krajan Tomáš Filippi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovář z Magnitogorsku na archivním snímku.

Článek

Metallurg se ujal vedení už po 31 sekundách hry, po Kovářově přihrávce skóroval Wolski. Medveščak vyrovnal a nerozhodný stav držel ještě na počátku druhé třetiny, pak ale Kovář využil přesilovku a další góly už dávali jen domácí hráči, i když na počet střel na branku se soupeřem jasně prohráli (24:36).

Filippi v další početní výhodě zvýšil v 39. minutě už na 5:1, v závěru skóroval ještě Těreščenko. Magnitogorsk se díky výhře dostal do čela Charlamovovy divize o bod před Kazaň, chorvatský celek prohrál počtvrté za sebou.

V utkání Podolsku s Novosibirskem využil domácí obránce Jakub Jeřábek v třetí třetině přesilovku a vyrovnal na 2:2, po necelé půlminutě prodloužení pak překonal Saláka po jeho přihrávce Kopejkin. V týmu hostů si připsal asistenci bek Adam Polášek a s 11 body je nejproduktivnějším Čechem v lize.

Kontinentální hokejová liga:
Magnitogorsk - Záhřeb 6:1 (Kovář 1+1, Filippi 1+0)
Jokerit Helsinky - CSKA Moskva 3:2 po sam. nájezdech
HK Soči - Jaroslavl 2:3
Petrohrad - Chanty-Mansijsk 9:4
Viťaz Podolsk - Novosibirsk 3:2 v prodl. (Jeřábek 1+1 - Polášek 0+1)

Reklama