Hlavní obsah

Radši návrat do Evropy, než dělat v NHL poskoka a šaška, vysvětluje český reprezentant

Věřil, že po vypršení kontraktu s Carolinou zůstane v NHL i v této sezóně, to se mu ale nakonec nepodařilo. Ne že by českému reprezentačnímu obránci Michalu Jordánovi žádné nabídky nepřišly, jenže většina z nich byla na dvoucestnou smlouvu. A možnost putovat na farmu se zlínskému odchovanci nezamlouvala. Proto se rozhodl k návratu do Evropy a svého kroku nelituje. Angažmá v dresu Kazaně, která na něj drží v Kontinentální hokejové lize práva, si naopak nemůže vynachválit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Michal Jordán na tréninku hokejové reprezentace.

Článek

„NHL jsem si zkusil, nedostal jsem v ní ale tolik prostoru. Většinu času jsem byl sedmý obránce a do zápasů se moc nedostával," řekl Jordán po čtvrtečním utkání na ledě Slovanu Bratislava (Kazaň ho prohrála 1:2 po prodloužení) serveru sport.sk.

„Takže radši, než tam dělat někomu poskoka a šaška, půjdu do Evropy a zkusím ukázat, co ve mně je," předsevzal si šestadvacetiletý zadák, jenž za Carolinu odehrál během posledních dvou sezón 79 zápasů a připsal si tři branky a čtyři asistence.

V Kazani zatím cítí podstatně větší důvěru. Kouč Zinetula Biljaletdinov, jenž dříve vedl ruský národní tým na dvou světových šampionátech i olympiádě v Soči, dává Jordánovi velký prostor. Ve čtyřech dosud odehraných zápasech strávil na ledě v průměru okolo dvaceti minut, čímž se zařadil mezi nejvytěžovanější obránce Kazaně.

Nejen ze zázemí je v Tatarstánu nadšený

„Hokejisti tu jsou velmi šikovní, ale strašně velký rozdíl dělá hřiště. Tady mám na všechno víc času, v Americe je hokej takový přímočařejší," srovnává účastník posledních tří mistrovství světa a letošního Světového poháru.

Nadšený je i ze zázemí, které v hlavním městě Tatarstánu našel. „Nemůžu si vynachválit, co všechno tam máme. Neříkám to jenom proto, že jsem teď v KHL, ale zázemí je fakt na špičkové úrovni. Co se týká ubytování, tréninků i trenérů, tak se vším jsem moc spokojený, přímo nadšený. Jsem rád, že mi přestup do Kazaně vyšel," rozplývá se Jordán.

A odmítá, že by Kazaň bral jen jako mezistanici k návratu do NHL. „Takhle nad tím nepřemýšlím. Šance vrátit se do NHL tu stále je. Kazaň má skvělý tým i trenéry a co bude dál, se teprve uvidí," uzavírá.

Reklama

Související témata: