Hlavní obsah

Omsk - Soči 4:0Furch podruhé v sezóně KHL neinkasoval a Omsk porazil Soči

Moskva
Aktualizováno

Dominik Furch podruhé v sezóně Kontinentální hokejové ligy vychytal čisté konto a Omsk i díky němu porazil Soči 4:0. Český reprezentační brankář kryl dvacet střel a zápas dokončil bez inkasovaného gólu poprvé od srpnového zahajovacího utkání sezony, v němž Avangard porazil Chanty-Mansijsk 1:0. Omsk si upevnil vedoucí pozici v Černyševově divizi, dvěma góly se o to zasloužil také Pjotr Chochrjakov.

Foto: Lehtikuva, Reuters

Brankář Dominik Furch v akci. Ilustrační foto.

Článek

Další český gólman Pavel Francouz inkasoval v brance Čeljabinsku jen jednou ze 40 střel, ale Traktoru to v domácím utkání s Togliatti stačilo jen na bod. Stejně jako ve středu s Kazaní totiž Francouzovi spoluhráči po nerozhodném výsledku neproměnili ani proti Ladě žádný samostatný nájezd.

Nejproduktivnější Čech v soutěži Jan Kovář si dvěma asistencemi vylepšil bilanci na 31 bodů (14+17), ale Magnitogorsk rovněž nedokázal Kazaň porazit. V přímém souboji o první místo ve Východní konferenci prohrál Metallurg s lídrem tabulky na vlastním ledě 2:3 po samostatných nájezdech. Na šestém vítězství Kazaně za sebou se jednou gólovou přihrávkou podílel Jiří Sekáč.

Chabarovsk od páté porážky za sebou neuchránil ani útočník Tomáš Zohorna, který na ledě nejslabšího týmu Západní konference Dinama Riga dal gól a na další přihrál. Amur prohrál v lotyšské metropoli 2:3.

Kontinentální hokejová liga:
Novokuzněck - Spartak Moskva 0:3 (Radil 0+1)
Novosibirsk - Nižnij Novgorod 1:4
Omsk - HK Soči 4:0 (Furch čisté konto)
Barys Astana - Slovan Bratislava 5:1 (za hosty Vopelka 0+1)
Čeljabinsk - Lada Togliatti 1:2 po sam. nájezdech
Ufa - Nižněkamsk 4:1
Magnitogorsk - Kazaň 2:3 po sam. nájezdech (Jan Kovář 0+2 - Sekáč 0+1)
Jokerit Helsinky - Vladivostok 2:1
Dinamo Minsk - Kunlun Red Star 3:4
Dinamo Riga - Chabarovsk 3:2 (za hosty T. Zohorna 1+1)

Reklama